Duk Elise

Jag har länge beundrat de vackra dukarna som Grace Fearon har lagt upp på Instagram. Hon är helt fantastisk på att skapa underbara mönster med tunt garn. Sen såg jag att Johanna (mijocrochet.wordpress.com) la upp en bild på sin facebook där hon hade gjort duken Elise i blå toner, då var jag bara tvungen att testa. Men jag hade så klart inget tunt garn hemma som gick i samma färgskala så jag tog helt enkelt Scheepjes Catona och virknål 3,5, resultatet ser ni nedan.

Elise är lika fin i Catona som i Sugar Rush, som Johanna använde. Kanske att mönstret kommer lite mer till sin rätt i det tunnare garnet men så är det ju skrivet för ett riktigt tunt garn med. Jag kommer definitivt göra fler i Catona det kan jag säga. Mönstret är gratis och finns på engelska, du hittar det här.

Vill du göra Elise i Catona, med samma färger som jag, då går det åt ett 25 grams nystan av nr 222 Tulip, ett 25 grams nystan av nr 519 Fresia och ett 50 grams nystan av nr 251 Garden Rose. Min Eliseduk blev 35 cm mätt tvärsöver.

Visa gärna upp era dukar i kommentarerna eller på instagram (Y)

❤ Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.