Garn / Yarn · Virkat

Garn Eliza och Whirl

För ett par dagar sedan kom brevbäraren med ett paket till mig. Paket är ju alltid kul att få och ännu lite roligare blir det när innehållet är GARN!

Två för mig nya garner gömde sig i lådan, nämligen Scheepjes Eliza och Scheepjes Whirl.

755 Blueberry BamBam

Whirl är ett mjukt och luftigt garn som består av 60% bomull och 40% akryl. Det är lätt tvinnat så det delar inte sig när man virkar med det. Sen är det lätt att riva upp det man har gjort utan att det hakar upp sig 😉 (virkar man fel och upptäcker det 5 varv senare så blir det en del att dra upp).

762 Popin Candy

Whirl finns i 12 olika gradienta färger och alla färgövergångarna är så fina och mjuka, utan skarpa kanter. Ett nystan består av 1000 m och väger ca 215-225 g. Rekommenderad virknål är 3,5-4 mm.

Av mitt ena nystan Whirl har jag gjort en sjal, till den använde jag virknål 4 och den blev precis så lätt och luftig som jag ville ha den.

Färgen heter 755 Blueberry BamBam och mönstret heter Edlothia.

Eliza består av 100% polyester. Jag kan erkänna att jag inte har några bra erfarenheter av polyestergarner så förhoppningarna var inte så stora, men tji fick jag! Eliza är så otroligt mjukt att det inte går att beskriva, det känns som att borra ner fingrarna i den mjukaste nalle som finns.

Jag har tre olika projekt planerade för mina härliga Eliza nystan, hoppas det inte dröjer alltför länge innan jag kan dela med mig av det jag ska hitta på. Ska bara försöka trolla fram lite fler timmar på dygnet först 😄

Scheepjes Eliza

Ett nystan Eliza består av 100 g, ca 230 meter. Rekommenderad virknål är 5 mm.

Det finns 36 härliga färger, varav 7 är melerade. De melerade nystanen består av 3 färger som matchar de enfärgade nystanen. Tänk vilka möjligheter det ger 👍🏻

Sonens dinosaurier beundrar de stora 100 g nystanen

Nu är det dags att krypa ner under täcket och sova. Kanske drömma om framtida projekt med Whirl och Eliza 😘 sov så gott!

❤ Anna

One thought on “Garn Eliza och Whirl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s