Garn/Yarn · Sjalar/Shawls · Virkat/Crochet

Garn Cotton Flowers och Whirl

Nu har jag virkat med både Cotton Flowers och Scheepjes Whirl så jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag tycker om de två olika garnerna.

Om jag börjar med Cotton Flowers så är det ett3-trådigt, otvinnat garn i 50% bomull och 50% akryl. Nystanen är spunna för hand och är väldigt vackra att bara titta på 😀 En garnkaka väger 200 g ca och innehåller 1000 m.

IMG_8711

För att få fram de mjuka skiftningarna i färgerna så byts trådarna ut efter hand, varje trådbyte knyts ihop med en liten liten knut. Dessa knutarna är väldigt tåliga och märks inte alls i det färdiga alstret.

Mitt Cotton Flowers nystan blev en Erigeneiasjal som Silke Terholst har designat. Svensk översättning finns här på bloggen, då Silke var så snäll och lät mig översätta. Jag älskar verkligen de mjuka fina skiftningarna som Cotton Flowers ger i sjalen.

Cotton Flowers är väldigt mjuk och skönt mot huden, inget kli och sjalen värmer skönt samtidigt som den är lätt. Jag tycker det blir ett fint fall i sjalen. Det enda som kan vara lite klurigt när man virkar med Cotton Flowers är att man måste se till så man får med sig alla trådarna hela tiden 😀 Men det är en vanesak. Jag har planer på att använda Cotton Flowers till en luftigare sjal, gärna i favoritfärgen rosa 😉

IMG_7785.JPG
Erigeneia i Cotton Flowers (vänster) och Edlothia i Whirl (höger)

Scheepjes Whirl är en nyare bekantskap som jag har skrivit om innan, se här. Eftersom jag nu jämför Whirl och Cotton Flowers lite så är det ju lämpligt att ta upp lite fakta om Whirl igen.

Whirl är även det ett mjukt gradient garn som består av aningen mer bomull än akryl 60/40. En kaka består även här av 1000 m och väger ca 215-225 g,

Whirl är precis lika mjukt och härligt men känns lite luddigare, det kan ju bero på att garnet är lätt tvinnat för att förhindra just att trådarna delar sig. Vid färgbyten har Scheepjes Whirl inga knutar utan är just tvinnat. Detta gör att vid varje övergång är garnet lite, lite luddigt och aningen grövre men det är inget som märks i det färdiga alstret här heller.

Jag upplever det som att Whirl är lite lättare och har inte samma tyngd i fallet på sjalen som Cotton Flowers har. Visserligen är det två olika sjalar jag har gjort och Erigeneia är ju i sig ett kompaktare mönster än vad Edlothia är. Jag kan inte säga att det ena garnet är bättre än det andra för jag tycker verkligen om båda två.

Det beror ju mycket på vad det är man ska virka, som avgör vilket garn man väljer. Eller om man föredrar tvinnat mot otvinnat. Det gick lite snabbare att virka med Whirl för jag behövde inte hålla koll på alla trådarna så det var ju skönt förstås. Men Cotton Flowers finns i fler färgställningar än Whirl. Ja ni förstår, det är ju lika bra att använda båda garnerna 😉

Både Cotton Flowers och Scheepjes Whirl finns att köpa hos Favoritgarner!!

Jag älskar båda mina sjalar lika mycket det kan jag säga med säkerhet i alla fall!

Hoppas ni har fått en liten ide om hur garnerna är.

❤ Anna

En reaktion till “Garn Cotton Flowers och Whirl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s