Amigurumi · Garn / Yarn · Virkat

Roadtrip

I mitten av juli satt jag, mamma och min syster och pratade lite om att det inte blivit så många utflykter denna sommaren, med tanke på det dåliga vädret vi har haft här nere. Jag sa lite på skoj att vi kan ju dra till Kungsängen och hälsa på Favoritgarners lagerbutik, enkel resa 60 mil så det är kanske inget man bara får för sig då där. Gissa om jag blev förvånad när båda två sa ”ja det gör vi” 😀

Så kom då dagen när det var dags att stiga upp 4 på morgonen för att sätta sig i bilen och åka upp till Stockholm. Ett antal timmar senare var vi äntligen framme, man bli lite mör i kroppen av att sitta stilla i en bil så många timmar, även om vi tog lite pauser längs vägen.

IMG_0491
Erikas fina Magic Tail Scarf hittar du mönster till HÄR!

Om du inte har varit och hälsat på i Lagerbutiken så rekommenderar jag verkligen ett besök. Så fantastiskt kul att gå och titta och klämma på allt garn. Missa inte heller att titta på alla färdiga alster som ligger runt om i butiken.

Jag blev förvånad över vissa färger som är så mycket vackrare i verkligheten än vad som kan fångas på bild. Som exempel är färg 661 av Scheepjes Stardust. Den har inte tilltalat mig på bild men nu när jag såg den ligga där så kände jag att den måste nog få flytta hem till mig 😀

661
Scheepjes Stardust färg 661

Det finns så otroligt mycket underbart garn och fantastiska färger så det går inte ens att visa alla. Då hade inlägget blivit väldigt långt 😉

Givetvis åkte jag inte därifrån tomhänt. Lite av det som fick följa med hem ser ni på bilderna här nedan.

Ett Tulip Rose virknålsetui till mina favoritvirknålar Clover Amour tillsammans med ett nystan Scheepjes Whirl i färgen Melting Macaron (767). Min syster blev helt kär i den färgen och eftersom hon ska bli mamma igen under vintern så tänkte jag göra en babyfilt med det nystanet.

Sen fick det bli lite mer Scheepjes Soft Fun Aquarel och Soft Fun till mitt lite större pentagonprojekt. Att på förhand räkna ut hur mycket garn som går åt till ett mönster som man bara har i huvudet är väldigt svårt. Tur att Favoritgarner har så snabb leverans 😀 Mönster till min pentagon hittar du här.

Jag hittade lite nya färger Scheepjes Stone Washed XL som jag inte heller kunde slita mig ifrån, så även de fick följa med. Tanken med dessa är att jag ska göra alla mina snuttedjur i XL. De verkar bli mer uppskattade när de blir stora som med XL, än när de görs i Catona och blir lite mindre. Sen har jag även lite nya djur på gång (Y).

På tal om djur så kunde jag ju inte åka ända till Stockholm utan att ha en liten present med mig. Så numera bor Nickolina Favoritgarnerstyle i butiken och hjälper Nina med personal att hålla ordning och reda (Y). Mönster på Favoritgarners Nickolina kommer upp här på bloggen i veckan som kommer, så länge finns mönster till Nickolina Supervirkaren här!

Det var ett helt fantastisk dygn jag fick tillbringa med min mamma och syster, så roligt vi hade i bilen på väg till Stockholm. Underbara människor vi träffade på Favoritgarner, både personalen och kunderna ❤ Resan hem blev väldigt minnesvärd kan jag meddela. Vi hade så mycket att prata om att vi missade några avfarter så det blev en liten omväg på någon timme 😉 men hem kom vi och det var länge sedan vi skrattade så mycket ❤

❤ Anna

5 thoughts on “Roadtrip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s