Garn/Yarn · Virkat/Crochet

Cahlista 109-pack

Äntligen har Scheepjes Cahlista kommit in hos Favoritgarner, jag har verkligen saknat ett tjockare bomullsgarn. Cahlista fungerar bra till det mesta, till och med mandalas 😉 men framför allt så passar det bra för olika inredningsdetaljer så som korgar, mattor, grova grytlappar och underlägg.

Finally Scheepjes Cahlista has arrived at Favoritgarner (worldwide shipping), I have longed for a heavier cotton yarn from Scheepjes. I think Cahlista works for most things you want to use it for, even mandalas 😉 But perhaps it’s best to use for interiordesigns such as baskets, rugs, hot pads and coasters for you pots and pans.

 

Eftersom Cahlista är ett omerceriserat 100% -igt bomullsgarn så passar det även bra att göra filtar med. Ett omerceriserat garn är mjukare än ett merceriserat, och sen är det ju alltid extra kul med ett grövre garn så arbetet växer snabbt.

Cahlista is a 100% un-mercerized cotton aran weight yarn, that also makes it perfect for blankets. A un-mercerized yarn is softer then a mercerized yarn, and since it’s aran weight the project grows fast.

 

En annan sak som gör att jag gillar Cahlista så mycket är att det finns i samma färger som Catona och Sugar Rush. Jättekul när man kan kombinera garn med så olika tjocklek i samma projekt, eller kanske använda samma mönster till alla 3 garnerna. Ett snyggt mandalamönster kan ju bli en söt liten duk med Sugar Rush, en bordsduk med Catona och en matta med Cahlista.

Another thing I like about Cahlista is that it comes in the same colors as Catona and Sugar Rush. It’s so fun to use all three kinds of yarns in the same project, or perhaps use the same patter for them. A nice mandala can become a cute little table-cloth with Sugar Rush and a bigger one for the kitchen table with Catona together with a rug when you use Cahlista.

 

Med mitt 109-pack Cahlista ska jag göra en filt har jag tänkt. Jag har designat en hexagon som jag ska använda och delat upp de 109 färgerna i grupper om 4. Vilket innebär att det blir ett litet stackars nystan över, plus resterna av alla de andra färgerna. Av det ska jag försöka göra halva hexagoner och fylla ut i kanterna. Spännande att se hur det kommer bli till sist och hur långt varje 15 grams nystan räcker 😀

My plan with my 109-pack of Cahlista is to do a blanket with hexagons. I have designed the hexagon I want to use and divided the colors into groups of 4. Let’s see how far I get with these tiny skeins of 15 g each 😀

 

Vill ni ha mönstret på hexagonen nu eller ni klarar av att vänta tills hela filten är klar 😉 ?

Do you want the pattern for the hexagon now or you can manage to wait until the blanket is done 😉 ?

❤ Anna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s