Rutor/Squares · Virkat/Crochet

Mönster Daisy rutan / Pattern Daisy square

Denna rutan kom till bara så där 😀 utan någon egentlig plan. Jag satt bara och lekte lite med garnresterna från min Aquarelfilt. En söt ruta tycker jag och den fungerar lika bra att använda till ett sängöverkast, filt eller som duk (Y).

This square was born out of the blue 😀 I just sat down to play a bit with the leftovers from my Aquarelblanket. It’s a sweet square that works well to use in a bedspread, a blanket or in a tablecloth (Y).

IMG_4917

Om du virkar efter något av mina mönster och lägger ut i sociala medier, var snäll och kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller annavirkpanna.com. Tagga gärna med #annavirkpanna eller #annavirkpannadesign, så jag med får se dina fina alster.

If you use my patterns and share on social media, please remember to give me credit and/or link back to me. I would love it if you also tag your pictures with #annavirkpanna or #annavirkpannadesign so I can find and see your work.

Garn: Scheepjes Soft Fun Aquarel
Virknål: 4 mm
Storlek: 16 cm

Yarn: Scheepjes Soft Fun Aquarel  
Hook size: 4 mm
Size: 16 cm

Virktermer / Abbreviations (US)
lm – luftmaskor / ch – chain
lmb – luftmaskbåge
st –  stolpe / dc – double crochet
sm – smygmaska / sl st – slip stitch
m – maska / st – stitch
bmb – bakre maskbågen / BLO – back loops only
hö – hoppa över / sk – skip
reldst fr – reliefdubbelstolpe framifrån / fptc – front post triple crochet
relst fr – reliefstolpe framifrån / fpdc – front post double crochet

Bra att veta / Good to know
-Första stolpen på varvet utgörs av 3 lm, om inget annat anges.
-Varven avslutas med en sm i 3:e lm av de initiala 3, om inget annat anges.
-Siffror inom () anger antal m på det varvet.
-Instruktioner inom *-* upprepas varvet ut, om inget annat anges.

-Ch 3 as the first dc on that round, if nothing else is told.
-Each round ends with a sl st in the 3rd ch of the beginning three, if nothing else is told.
-Numbers between () tells the number of stitches in that round.
-Instructions between *-* is repeated around, if nothing else is told.

IMG_4872

Mönster / Pattern

1. 3 lm (första st), 11 st i en magisk cirkel. Avsluta med en sm i 3:e lm av de tre i början. (12 st)
2. 3 lm (första st), 1 st i samma m, *2 st i varje m*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med en sm i 3:e lm av de tre i början. (24 st)
3. Virkas i bmb, 3 lm (=första st), *3 lm, hö 1 m, 1 st i nästa m*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med 3 lm och en sm 3:e lm på första st. (12 st, 12 lmb)

1. Ch 3 (1st dc), 11 dc in a magic circle. End with a sl st in the 3rd ch of beginning three. (12 dc)
2. Ch 3 (1st dc), 1 dc in same st, *2 dc in each st*, repeat *-* around. End with a sl st in the 3rd ch of beginning three. (24 dc)
3. In BLO, ch 3 (1st dc), *ch 3, sk 1 st, 1 dc in next st*, repeat *-* around. End with a sl st in the 3rd ch of beginning six. (12 dc, 12 ch)

4. Sm i lmb, *3 st om lmb (första st = 3 lm), *3 st om nästa lmb, 2 lm, (1 st, 5 lm, 1 st) i nästa lmb, 2 lm*, upprepa *-* varvet runt. Avsluta med sm i 3:e lm från de tre i början. (35 st, 4 5-lmb, 8 2-lmb)
5. *3 st (första st = 3 lm), reldst fr om st från v 3, 3 st, 2 lm, st i nästa st, (2 st, 3 lm, 2 st) i hörn-lmb, 1 st i nästa st, 2 lm, 3 st*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med sm i 3:e lm från början. (48 st, 4 reldst fr, 4 3-lmb, 8 2-lmb)
6. *3 st (första st = 3 lm), relst fr om reldst från fg varv, 3 st, 2 lm, 3 st, (1 st, 3 lm, 1 st) i hörn-lmb, 3 st, 2 lm*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med en sm i 3:e lm från de tre i början. (56 st, 4 relst fr, 4 3-lmb, 8 2-lmb)

IMG_4915

4. Sl st in ch, *3 dc in first ch (first dc=ch 3), *3 dc in next ch, ch 2, (1 dc, ch 5, 1 dc) in next ch, ch 2*, repeat *-* around. End with a sl st in 3rd ch of beginning three. (35 dc, 4 ch-5, 8 ch-2)
5. *3 dc in first ch (first dc_ch3), fptc around dc from round 3, 3 dc, ch 2, 1 dc in next dc, (2 dc, ch 3, 2 dc) in corner-ch, 1 dc in next dc, ch 2, 3 dc*, repeat *-* around. End with a sl st in 3rd ch of beginning three. (48 dc, 4 fptc, 4 ch-3, 8 ch-2)
6. *3 dc (first dc=ch 3), fpdc around fptc from prev round, 3 dc, ch 2, 3 dc, (1 dc, ch 3, 1 dc) in corner-ch, 3 dc, ch 2*, repeat *-* around. End with a sl st in 3rd ch of beginning three. (56 dc, 4 fpdc, 4 ch-3, 8 ch-2)

7. *3 st (första st = 3 lm), relst fr om relst från fg varv, 3 st, 2 lm, 4 st, (2 st, 3 lm, 2 st) i hörn-lmb, 4 st, 2 lm*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med sm i 3:e lm från de tre i början. (72 st, 4 relst fr, 4 3-lmb, 8 2-lmb)
8. 3 st (första st = 3 lm), relst fr om relst från fg varv, 3 st, 2 st om lmb, 6 st, (2 st, 3 lm, 2 st) i hörn-lmb, 6 st, 2 st i lmb*, upprepa *-* varvet ut. Avsluta med en sm i 3:e lm från de tre i början. (104 st, 4 relst fr, 4 3-lmb)

7. *3 dc (first dc = ch 3), fpdc around fpdc from prev round, 3 dc, ch 2, 4 dc, (2 dc, ch 3, 2 dc) in corner-ch, 4 dc, ch 2*, repeat *-* around. End with a sl st in 3rd ch of beginning three. (72 dc, 4 fpdc, 4 ch-3)
8. 3 dc (first dc = ch 3), fpdc around fpdc from prev round, 3 dc, 2 dc in ch, 6 dc, (2 dc, ch 3, 2 dc) in corner-ch, 6 dc, 2 dc in ch*, repeat *-* around. End with a sl st in 3rd ch of beginning three. (104 dc, 4 fpdc, 4 ch-3)

❤ Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s