Napphållare Lilla Hjärtat / Pacifierholder Little Heart

Eftersom ni uppskattade napphållaren med hjärtan som jag gjorde till min systerson vill jag dela med mig av mönstret här på bloggen. Medan jag skrev ner mönstret passade jag på att virka en rosa likadan. Jag har tur för det finns både en liten tjej och en liten kille i min närhet som jag kan virka till 😀

Om du virkar efter något av mina mönster och lägger ut i sociala medier, var snäll och kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller annavirkpanna.com. Tagga gärna med #annavirkpanna eller #annavirkpannadesign, så jag med får se dina fina alster.

Since you appreciated the pacifier-holder with hearts I made for my nephew, I decided to write down the pattern and share here on the blog. While I wrote down the pattern I crocheted another one, a pink this time. I’m so lucky to have both a little boy and girl that I can crochet to 😀

If you use my patterns and share on social media, please remember to give me credit and link back to annavirkpanna.com. I would love it if you also tag your pictures with #annavirkpanna or #annavirkpannadesign so I can find and see your work.

English pattern can be found below the Swedish.


Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe

If you like to support my work as a crochet designer, please buy me a cup of coffee

Buy me a coffee

IMG_6764

Napphållare Lilla Hjärtat

Garn: Scheepjes Catona
Virknål: 3 mm
Längd: 19 cm

Virktermer
m – maska
lm – luftmaska
fm – fast maska
sm – smygmaska
st – stolpe
dst – dubbelstolpe
hst – halvstolpe

Mönster

1. 5 fm om clipset, 1 lm, vänd.
2-4. 5 fm, 1 lm, vänd.

IMG_6765
Varv 1.

5. 2 fm, 2 st i nästa m, 2 lm. Om den andra st görs; 2 dst, 2 st, 1 hst, 1 dst (se första bilden nedan). Snurra arbetet (se andra bilden nedan), om den första st görs; 1 hst, 2 st, 2 dst, 2 lm, 1 sm. 1 fm i var av de resterande 2 m, 1 lm, vänd.
6-10. 5 fm, 1 lm, vänd.

IMG_6766
Varv 5 bild 1
IMG_6767
Varv 5 bild 2

Upprepa varv 5-10 tills du har 7 hjärtan (eller så många du vill ha). Tänk på att om du gör en napphållare så finns det säkerhetsföreskrifter att följa.

5 fm om silikonringen (rätsidan mot dig), 1 lm, fortsätt ner längs långsidan, 1 fm i varje m. När du når clipset gör 5 sm över nederkanten, fortsätt sedan med 1 fm upp längs långsidan mot ringen. Avsluta med en sm i första m i ringen.

IMG_6769
IMG_6768

Klipp av garnet och fäst trådarna.

IMG_6763
Färdiga napphållare

❤ Anna


Pacifier holder Little Heart

Yarn: Scheepjes Catona
Hook size: 3 mm
Length: 19 cm

Abbreviations (US)
st – stitch
ch – chain
sc – single crochet
slst – slipstitch
dc – double crochet
tr – triple crochet
hdc – half double crochet

Pattern

1. 5 sc around the clip, ch 1, turn.
2-4. 5 sc, ch 1, turn.

IMG_6765
Round 1

5. 2 sc, 2 dc in next st, ch 2. Around the second dc crochet; 2 tr, 2 dc, 1 hdc, 1 tr (see the first picture below). Turn your work (se the second picture below), around the first dc crochet; 1 hdc, 2 dc, 2 tr, ch 2, 1 slst. 1 sc in each of the last 2 sts, ch 1, turn.
6-10. 5 sc, ch 1, turn.

IMG_6766
Round 5, picture 1
IMG_6767
Round 5, picture 2

Repeat row 5-10 until you have 7 hearts (or as many as you want). Remember that if you are making a pacifier holder there are safetyrules for how long they should be.

5 sc around the siliconring (right side facing you), ch 1, continue down the side of the work, 1 sc in each st. When you reach the clip, crochet 5 slst across and continue up the side to the ring. End with a slst to the first st in the ring.

IMG_6769
IMG_6768

Cut the yarn and secure the ends.

IMG_6763
Finished

❤ Anna

14 reaktioner till “Napphållare Lilla Hjärtat / Pacifierholder Little Heart

 1. Hej! Jag tycker att napphållaren med hjärtan är jättesöt, men fastnar när den andra delen av hjärtat ska virkas. Har tittat på bilderna men får ändå inte till det. Hur går jag vidare. Hälsningar Mia

  Gilla

  1. Hej hej, andra halvan på hjärtat så ska du vrida hela arbetet, om du tar det steg för steg och tittar på bilderna och jämför hur din ligger mot dem så tror jag du fixar det.

   Gilla

 2. I know you say to ”turn around” and do the other side of the heart. I find that if I say ”flip the work” so the clip is now on top and not on bottom, then do the other dc that is next to the other half. It is kind of hard to do but once you get the hang of it, it’s not bad at all.

  Gillad av 1 person

 3. Jag har lyckats få till hjärtanen men de blir sneda när jag på varv 5 kommer till: 1 fm i var av de resterande 2 m. De 2 resterande maskorna är ju ganska långt från sm, så jag har lagt till 2 lm mellan sm och 1 fm i var av de resterande 2 m. Någon annan som märkt detsamma?

  Gilla

 4. Hej,

  Jag har också problem med att få till hjärtat på andra halvan, när det ska slutas med smygmaskan och sedan ska de två sista fasta maskorna virkas. Känns som att det är något som saknas. Hur skapas de fem fasta maskor som det virkas i på kommande varv innan nästa hjärta ska göras?
  Verkar som att vi alla fastnar på samma ställe. Om någon lyckas lista ut får ni gärna skriva hur ni gått tillväga.

  Gilla

  1. Jag har precis testat virka det igen och det stämmer som det står, se till att du fortsätter på varvet. När man gjort klart om första stolpen så fortsätter man på varvet, det blir ju lite bakom den första bågen på toppen av hjärtat.

   Gilla

 5. Jag har också fastnat på varv 5. Man kommer tillbaka till början igen på samma varv på nåt vis så dom två maskorna i slutet blir aldrig virkade. Har du kollat mönstret ordentligt så det inte blivit något fel när du skrev ner det eftersom vi alla har problem på samma ställe och inte kommer vidare?

  Gilla

  1. Jag har precis testat virka det igen och det stämmer som det står, se till att du fortsätter på varvet. När man gjort klart om första stolpen så fortsätter man på varvet, det blir ju lite bakom den första bågen på toppen av hjärtat.

   Gilla

 6. Tack för mönstret! Är nybörjare och lite förvånad att det blir små hjärtan av det lilla virrvarret av stolpar hehe. Tog mig fyra försök att få till andra delen av hjärtat. Det blev mycket bättre när jag tänkte att jag skulle fortsätta i samma ”hål” som tidigare (mellan de två första stolparna). Hoppas min tolkning är rätt, tänker att det kanske kan hjälpa andra som fastnat!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.