Napphållare Lilla Hjärtat / Pacifierholder Little Heart

Eftersom ni uppskattade napphållaren med hjärtan som jag gjorde till min systerson vill jag dela med mig av mönstret här på bloggen. Medan jag skrev ner mönstret passade jag på att virka en rosa likadan. Jag har tur för det finns både en liten tjej och en liten kille i min närhet som jag kan virka till 😀

Om du virkar efter något av mina mönster och lägger ut i sociala medier, var snäll och kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller annavirkpanna.com. Tagga gärna med #annavirkpanna eller #annavirkpannadesign, så jag med får se dina fina alster.

Since you appreciated the pacifier-holder with hearts I made for my nephew, I decided to write down the pattern and share here on the blog. While I wrote down the pattern I crocheted another one, a pink this time. I’m so lucky to have both a little boy and girl that I can crochet to 😀

If you use my patterns and share on social media, please remember to give me credit and link back to annavirkpanna.com. I would love it if you also tag your pictures with #annavirkpanna or #annavirkpannadesign so I can find and see your work.

English pattern can be found below the Swedish.


Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe

If you like to support my work as a crochet designer, please buy me a cup of coffee

Buy me a coffee

IMG_6764

Napphållare Lilla Hjärtat

Garn: Scheepjes Catona
Virknål: 3 mm
Längd: 19 cm

Virktermer
m – maska
lm – luftmaska
fm – fast maska
sm – smygmaska
st – stolpe
dst – dubbelstolpe
hst – halvstolpe

Mönster

1. 5 fm om clipset, 1 lm, vänd.
2-4. 5 fm, 1 lm, vänd.

IMG_6765
Varv 1.

5. 2 fm, 2 st i nästa m, 2 lm. Om den andra st görs; 2 dst, 2 st, 1 hst, 1 dst (se första bilden nedan). Snurra arbetet (se andra bilden nedan), om den första st görs; 1 hst, 2 st, 2 dst, 2 lm, 1 sm. 1 fm i var av de resterande 2 m, 1 lm, vänd.
6-10. 5 fm, 1 lm, vänd.

IMG_6766
Varv 5 bild 1
IMG_6767
Varv 5 bild 2

Upprepa varv 5-10 tills du har 7 hjärtan (eller så många du vill ha). Tänk på att om du gör en napphållare så finns det säkerhetsföreskrifter att följa.

5 fm om silikonringen (rätsidan mot dig), 1 lm, fortsätt ner längs långsidan, 1 fm i varje m. När du når clipset gör 5 sm över nederkanten, fortsätt sedan med 1 fm upp längs långsidan mot ringen. Avsluta med en sm i första m i ringen.

IMG_6769
IMG_6768

Klipp av garnet och fäst trådarna.

IMG_6763
Färdiga napphållare

❤ Anna


Pacifier holder Little Heart

Yarn: Scheepjes Catona
Hook size: 3 mm
Length: 19 cm

Abbreviations (US)
st – stitch
ch – chain
sc – single crochet
slst – slipstitch
dc – double crochet
tr – triple crochet
hdc – half double crochet

Pattern

1. 5 sc around the clip, ch 1, turn.
2-4. 5 sc, ch 1, turn.

IMG_6765
Round 1

5. 2 sc, 2 dc in next st, ch 2. Around the second dc crochet; 2 tr, 2 dc, 1 hdc, 1 tr (see the first picture below). Turn your work (se the second picture below), around the first dc crochet; 1 hdc, 2 dc, 2 tr, ch 2, 1 slst. 1 sc in each of the last 2 sts, ch 1, turn.
6-10. 5 sc, ch 1, turn.

IMG_6766
Round 5, picture 1
IMG_6767
Round 5, picture 2

Repeat row 5-10 until you have 7 hearts (or as many as you want). Remember that if you are making a pacifier holder there are safetyrules for how long they should be.

5 sc around the siliconring (right side facing you), ch 1, continue down the side of the work, 1 sc in each st. When you reach the clip, crochet 5 slst across and continue up the side to the ring. End with a slst to the first st in the ring.

IMG_6769
IMG_6768

Cut the yarn and secure the ends.

IMG_6763
Finished

❤ Anna

8 reaktioner till “Napphållare Lilla Hjärtat / Pacifierholder Little Heart

  1. Hej! Jag tycker att napphållaren med hjärtan är jättesöt, men fastnar när den andra delen av hjärtat ska virkas. Har tittat på bilderna men får ändå inte till det. Hur går jag vidare. Hälsningar Mia

    Gilla

  2. I know you say to ”turn around” and do the other side of the heart. I find that if I say ”flip the work” so the clip is now on top and not on bottom, then do the other dc that is next to the other half. It is kind of hard to do but once you get the hang of it, it’s not bad at all.

    Gilla

  3. Jag har lyckats få till hjärtanen men de blir sneda när jag på varv 5 kommer till: 1 fm i var av de resterande 2 m. De 2 resterande maskorna är ju ganska långt från sm, så jag har lagt till 2 lm mellan sm och 1 fm i var av de resterande 2 m. Någon annan som märkt detsamma?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.