Delicious Crochet Shawls – a book review

Jag har älskat Lisas mönster ända sen jag köpte mitt första av henne, nu  översätter jag Lisas mönster till svenska så fler kan få chansen att virka hennes underbara sjalar. När jag för någon vecka sedan blev tillfrågad om jag ville få en tidig utgåva av hennes bok – Delicious Crochet Shawls – och skriva en recension om den så tackade jag ja direkt.

I have loved Lisas patterns since I bought my first one from her. Now I translate Lisas patterns to Swedish so more people can crochet her beautiful shawls. When I was asked if I wanted an early release of her book – Delicious Crochet Shawls – and do a book review of it, my answer was of course YES!

Än så länge finns boken bara på engelska, med mönster skrivna i amerikanska termer. På insidan av den mjuka pärmen finns symboler och termer som används i boken, så även om man inte kan engelska virktermer kan man hänga med ändå. Det är inte så svårt som man tror. Även om boken har en mjuk pärm så känns den stabil och ganska hård så den kommer hålla i många år.

Delicious Crochet Shawls comes in english with US crochet terms. If you are used to UK terms there is a conversion chart on the inside of the cover page. It’s a soft back but it has a nice firm glossy cover that makes it last for many years of use.

I Delicious Crochet Shawls finns 21 underbara sjalmönster, i flera olika former och storlekar. Till varje mönster anges vilket garn och virknål som använts men Lisa uppmuntrar oss att leka med garntjocklek och olika storlekar på virknålen för att sätta vår egen prägel på hennes mönster. Det är kul tycker jag, för det är så spännande att se hur ett mönster kan ge ett helt annat intryck beroende på vilket garn och vilka färger man använder. Varje mönster har förutom beskrivande text på varje varv även ett diagram för de som tycker det är lättare att följa dem.

21 beautiful shawl patterns can be found in Delicious Crochet Shawls, they come in different shapes and sizes. Each pattern has written directions for each row but also a chart for those of you that find it easier to follow a pattern that way. Even if Lisa specifies the yarn and hook used for the patterns, she encourage us to try different yarn-weights and hook-sizes to make our own versions of her patterns. 

I slutet av boken hittar man lite information om de olika formerna på sjalar, hur man blockar sin sjal och vilka fiber som inte bör blockas. Det finns även bilder på hur man virkar de vanligaste maskorna.

At the end of the book you find some basic information about the different shapes of the shawls, how to block your work and which fibers to block or not to block. You can also find descriptions of the basic crochet stitches used.

Hur Lisa kommer på alla vackra namn till sina mönster vet jag inte men namnen som används i boken gör mig verkligen sugen på en kopp kaffe och lite godsaker. Några av mina favoritnamn är Café Latte, Neapolitan Ice, Pineapple Melba, Honey Cake och Mango Sorbet.

Delicious Crochet Shawls kan man köpa på Amazon då får man 21 fantastiska sjalmönster för £9.99 plus frakt.

I don’t know how Lisa comes up with all the lovely names on her shawls but the ones she uses in this book sure makes me want to sit down with a nice cup of coffee and some delicious cookies. Some of my favorite names areCafé Latte, Neapolitan Ice, Pineapple Melba, Honey Cake and Mango Sorbet. 

You can buy Delicious Crochet Shawls on Amazon for £9.99 plus shipping.

image001

Sjalen jag valde att börja med heter Neapolitan Ice. När jag gick genom mina garner hittade jag 2 nystan Pingo Douceur 4 och 1 nystan Pingo Arlequin som passar perfekt ihop med det mönstret. En fördel med just det mönstret och att jag inte har så många nystan av mitt garn är att man virkar från en kortsida till nästa. Då blir det ganska lätt att räkna ut hur mycket garn jag måste komplettera med 😉 Fler bilder på min version av Neapolitan Ice kommer på min IG när den är klar (Y).

The shawl I decided to begin with is called Neapolitan Ice. I really like the shape of this shawl when you begin in one end and make it wider and wider until the middle when you decrease 😀 I found the perfect yarn when I went through my stash. I’m using Pingo Douceur 4 and Pingo Arlequin. I haven’t finished my shawl yet but keep an eye on my IG so you don’t miss my progress (Y)

Imorgon är det Kathryn Vercillo som berättar om sina intryck av Lisas bok. Några andra tjejer som dyker upp längre fram i September är Susan från FeltedButton, Heike från Made with loops och Kate från Jellybean Junction.

Tomorrow it’s Kathryn Vercillo that will give you her thoughts of Lisas book. Some of the other girls that will show up in September is Susan from FeltedButton, Heike from Made with loops and Kate from Jellybean Junction

❤ Anna

 

 

 

En reaktion till “Delicious Crochet Shawls – a book review

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.