PuppyBunny

bunny

Jag har letat efter ett mjukt och fluffigt garn som går att virka i. Tanken om en kanin eller nalle i ett sånt garn har funnits i baktankarna en lång tid nu. När jag hittade Kartopu Extra Soft hos HobiumYarns blev jag väldigt glad, det är precis ett sånt garn jag har letat efter.

Fluffiga garn kan vara svåra att virka i för det kan vara lite klurigt att se maskorna, fördelen är att misstagen man gör inte syns de heller 😛 Om man vill kan man ta ett annat ”vanligt” garn och virka med en tråd av det och en tråd fluffigt för att lättare se maskorna. Kartopu Extra Soft har en ganska tjock tråd i sig själv och kortare fluff. Det gör att det är lite lättare att se maskorna.

Namnet PuppyBunny fick den för jag tyckte den liknade en hundvalp ibland under skapandets gång 😉 Nu bor PuppyBunny hos systersonen (1 år) som sken upp som en sol när han fick se kaninen första gången. Som ett extra plus är den lika uppskattad hos systerdottern som är 9 år 😀

I have wanted to do a fluffy bunny or teddybear for a long time now, but I haven’t found the right fluffy yarn to use. When I found Kartopu Extra Soft over at HobiumYarns I knew I had to try it, it’s just the yarn I have been searching for.

Fluffy yarns can be a bit tricky to crochet with because it can be difficult to see the stitches. But on the other hand your mistakes are harder to see too ;P To make it a bit easier you can use one strand ”normal” yarn together with one strand fluffy yarn. Kartopu Extra Soft has shorter fluff and a heavier strand so I think it’s pretty easy to see the stitches.

PuppyBunny got it’s name during the designingprocess, because I thought it looked like a puppy sometimes 😉 PuppyBunny has moved to my 1 year old nephew, and I can tell by the look in his eyes when he saw it that he loves it. As a bonus my niece that is 9 years old loves him too.

————————————————————————————————–

❤ Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe ❤

❤ If you like to support my work as a crochet designer, please buy me a cup of coffee ❤

coffee_small

————————————————————————————————–

PuppyBunny
Garn: Kartopu Extra Soft från Hobium Yarns
Virknål: 4 mm
Storlek: ca 62 cm

❤ Mönstret finns att ladda ner (gratis) i min Ravelrystore HÄR

PuppyBunny
Yarn: Kartopu Extra Soft from Hobium Yarns
Hook size: 4 mm
Size: 62 cm

The pattern is free to download in my Ravelrystore HERE

——————————————————————————–

Gå gärna med i min facebook grupp, AnnaVirkpanna’s Hook Up, där alla är välkomna att dela bilder på alster ni har gjort från mina mönster, ställa frågor ang mönster osv.

Feel free to join my FB-group, AnnaVirkpanna’s Hook Up, where all are welcome to share pictures of what you have made with my patterns, ask questions about my patterns and so on.

#annavirkpanna #annavirkpannadesign

❤ Anna

En reaktion till “PuppyBunny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.