Dandelia

Eftersom jag har lovat mig själva att inte köpa nytt garn under detta året (har jag redan brutit 😉 ) om jag inte absolut måste 😛 så blir det till att designa i garner jag har liggandes i lådorna. Jag har 8 nystan av Alize Cotton Gold (100 g / 330 m) som har legat här i över ett år. Det är olika färg på alla nystanen så klart. Så går det när man inte kan bestämma sig för vilken färg man vill ha. Att bara ha 1 nystan av varje färg gör ju att man får vara lite mer kreativ för det är inte så lätt för mig att göra något med bara 1 nystan.

När jag fick reda på att en vän skulle flytta till ny lägenhet så ville jag göra en kudde till henne som hon kunde ha i soffan och ta små tupplurar på. Jag valde ut två nystan i färger som gick bra ihop och började virka. Jag råkar ju veta att hon tycker om orange så det var bara att plocka de två nystanen som hade oreanga toner i sig 😉

Vill man så gör man två stora rutor och virkar ihop runt om så har man en riktigt stor kudde, jag valde att vika in hörnen så den blev lite mindre men fortfarande stor nog att vara skön att vila huvudet på. Det spelar ingen roll vilket garn du använder men givetvis blir kudden mindre/större beroende på garn och virknål. Har man ett lite grövre garn så kan man göra en babyfilt av rutan eller så gör man flera rutor och virkar ihop till en större filt.

Lycka till med nya boendet och jag hoppas att kudden gör sitt jobb bra min vän 😉

Trevlig helg önskar jag er!

Svenskt mönster på Dandelia finns här -> Dandelia kudde/babyfilt

#annavirkpanna#dandeliapillow #dandeliablanket

❤ Anna


 Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe 
 If you like to support my work as a crochet designer,
please buy me a cup of coffee 

coffee_small

As you know by now I have made a promise to myself to not buy yarn this year (already broke that 😉 ) if I don’t absolutely need to 😛 That means I have to design with the yarn I have in my boxes. I happen to have 8 skeins of Alize Cotton Gold (100 g / 330 m) that’s been here for more than a year. I have different colors on every skein, that’s what happens when you can’t decide on which color you want.

When I found out that one of my friends was moving to a new apartment I knew I wanted to make a pillow for her to use in the sofa. You need a good pillow to take nice naps 😀 And since I know she loves orange I picked out two skeins with orange in them and started crocheting.

If you want you can make two squares and crochet them together, that will make a big pillow. I decided to fold the corners and crochet them together to make a smaller pillow (since I ran out of yarn 😉 ) but it’s still big enough to do it’s job and be a nice nap-pillow. One square could be a nice babyblanket, or attach several squares together for a bigger blanket. The choice is yours.

I hope you have many nice naps together my friend 😀

Stay safe ❤

Patterns

US Pattern for Dandelia can be found here – Dandelia pillow / babyblanket

Hartelijk dank aan Wendy de Vries die in het Nederlands heeft vertaald ❤
Nederlands – Dandelia (pdf)

#annavirkpanna #dandeliapillow #dandeliablanket

❤ Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.