Carousel Mandala CAL

Redan dags för näst sista delen av denna CAL. Så många otroligt fina mandalas ni gör! Tack så mycket för alla fina skapelser och för alla fina ord ❤

Jag är lite orolig för denna delen av Carousel Mandala CAL dock, nu när jag virkar med Cotton Kings Twirls Deluxe så skålar min mandala sig ganska mycket, så var det inte alls med Catona. Funderar på om det är för att detta är ett mjukare garn som inte fyller ut maskorna på samma sätt. I värsta fall får man kanske öka på med fler luftmaskor där man gör sådana.

Så jag rekommenderar att ni blockar efter denna delen om ni märker att mandalan vill skåla sig lite, för att se om det går att blocka ut. Samt att ni med jämna mellanrum när ni virkar del 5 lägger ut den på en plan yta för att se hur den beter sig, märker ni att den vill skåla sig så lägg till 1 lm på varje sida om partierna med ‘st+lm+st-lm+st+lm+st+lm+st’. Givetvis så beror det på vilket garn ni använder, virknål och hur hårt/löst ni virkar. Känn er fram 😀 Efter blockning på del 5 mäter min 50,5 cm.

Som ni märker om ni virkar med ett liknande cakegarn som mig så kommer det bli garn över, frågan är bara hur mycket 😛 spännande följetong det här 😉 Jag gillar ju att använda upp hela mina cakegarn så beroende på hur mycket jag får över, blir det kanske något extra varv i slutet för min del. Skulle det vara fallet så skriver jag ner hur jag gör och lägger ut det med så klart.

Nu är det dags att börja virka tycker jag!

All information om Carousel Mandala CAL hittar ni under CALs i menyn uppe på sidan, här är en direktlänk -> Samlingssida Carousel Mandala CAL. Det är den sidan som kommer uppdateras med länkar till de olika delarna.

#annavirkpanna #carouselmandalacal

❤ Anna

Del 5 innan blockning / Part 5 before blocking

 Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe 
 
If you like to support my work as a crochet designer,
please buy me a cup of coffee 

coffee_small

It’s already time for the 5th part of this CAL. I love seeing all your beautiful mandalas! Thank you so much for all the love you give my Carousel Mandala CAL ❤

You might need to block your mandala after this part. When I did this part with my cakeyarn I noticed that the mandala started looking like a bowl. My Catona Carousel did not do that. I wonder if it could be because Twirls Deluxe is a softer yarn. When I finished part 5 I put it on the blocking mat and now it’s nice and flat again. After blockning part 5 this one measures 50,5 cm.

And I know I’ll have leftovers when I’m finished with the next part, but I don’t know how much 😛 Exciting things 😉 But I like to use all of my cakeyarn so depending on how much leftovers I’ll get, I might need to add some rounds at the end.

Time to pick up your yarn and hooks 😀

All information can be found under CALs in the menu on top of the page. Here is a link -> Carousel Mandala CAL. That’s the page that will be updated each week with links to the different parts.

#annavirkpanna #carouselmandalacal

❤ Anna

2 reaktioner till “Carousel Mandala CAL

  1. I was trying to make this Carousel Mandala and I thought that it would be big enough to work for a baby blanket. Is there anything I can do to make it bigger?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.