Summer Breeze babyfilt

I vinter ska jag bli moster för tredje gången 😀 Givetvis måste jag virka en skön filt till nästa systerbarn med! Önskemål från mamman var en skön gallerfilt som kan användas i vagnen på sommaren, såväl som inomhus (i en varm lägenhet). En enkel design fick det bli. Finns säkerligen hur många olika varianter som helst på gallerfiltar att hitta på nätet men idag delar jag mönster på hur jag gjorde.

Jag har använt Svarta Fårets Tilda som jag tycker är ett väldigt trevligt garn att använda till babyfiltar, figurer och kläder till de små. Mitt garn är köpt hos Virknålar och tillbehör. Det går så klart bra att använda vilket garn som helst med passande virknål. Filten är enkel att göra större eller mindre, vill du ha bredare kant är det bara att göra fler stolpar innan du börjar på själva gallermönstret.

Helen på Virknålar och Tillbehör har satt ihop ett materialkit till Summer Breeze filten, det hittar ni HÄR

Hoppas du får en trevlig virkstund!

Svenskt mönster på Summer Breeze babyfilten hittar ni här –> Summer Breeze babyfilt

#annavirkpanna #summerbreezebabyblanket

❤ Anna


 Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe 
 
If you like to support my work as a crochet designer,
please buy me a cup of coffee 

coffee_small

This winter I will be an aunt for the third time 😀 Of course I have to crochet a nice blanket for the next little one to join the family! A request from the mother was a grid blanket that can be used in the pram in the summer, as well as indoors (in a warm apartment). I made a simple design, there are certainly many different variants of grid blankets to be found online, but today I share the pattern on how I did.

I have used Svarta Fårets Tilda which I think is a very nice yarn to use for baby blankets, amigurumi and clothes for the little ones. You can use any yarn with a suitable crochet hook. The blanket is easy to make larger or smaller, if you want a wider edge, just make more dc’s before you start on the grid pattern itself.

Hope you have a nice crochet time!

PATTERN

English pattern for Summer Breeze babyblanket can be found here –> Summer Breeze babyblanket

#annavirkpanna #summerbreezebabyblanket

❤ Anna

4 reaktioner till “Summer Breeze babyfilt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.