Restless mandala

I veckan som gick har den första snön dalat ner här i stan. Även om jag inte gillar vintern så kan jag erkänna att det är lite mysigt att se stora flingor dala ner utanför mitt fönster. Det blir ju lite ljusare och mysigare med snön.

Mönstret på mandalan jag delar med mig av idag kom till för ett tag sedan. En av de där dagarna när det var lite varmare ute, marken var bar och jag satt i syrrans kök med en kopp kaffe, en bit choklad och rastlösa fingrar. I de lägena är det bra att systerdottern har lite garn och mina ”gamla” virknålar så man kan gå in på hennes rum och låna 😉 Jag hittade ett vitt akrylgarn med lite glitter i så det lånade jag. Idag har jag spänt upp den i en ring och ska göra en drömfångare till henne utav den tänkte jag. Så får hon tillbaka garnet fast i en annan form 😀

När jag kommit hem satte jag mig med papper och penna för att återskapa designen. Eftersom jag visste att jag hade min Starstruck Mandala CAL som skulle gå under november så tyckte jag det var en bra ide att göra Restless mandalan i julfärger, så kunde mönstret läggas ut när CALen var klar. Nu är vi där. Givetvis behöver ni inte använda julfärger till era Restless mandalas, använd vilka färger ni än känner för och hur många/några färger ni känner för!

Hoppas ni får en fin virkstund!

Svenskt mönster på Restless mandalan hittar ni här –> Restless mandala

#annavirkpanna #restlessmandala

❤ Anna


 Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe 
 
If you like to support my work as a crochet designer,
please buy me a cup of coffee 

coffee_small

PATTERN

Last week, the first snow fell here in the city. Even though I do not like winter, I can admit that it is a bit cozy to see large snowflakes falling down outside my window. It gets a little brighter and cozier with the snow.

The pattern on the mandala I share today came about a while ago. One of those days when it was a little warmer outside, the ground was bare and I sat in my sister’s kitchen with a cup of coffee, a piece of chocolate and restless fingers. In those situations, it is good that the niece has some yarn and my ”old” crochet hooks so you can go into her room and borrow 😉 I found a white acrylic yarn with a little glitter in it so I borrowed it. Today I have attached it to a ring and will make a dream catcher for her out of it. Then she gets the yarn back in another form: D

When I got home, I sat down with paper and pencil to recreate the design. Since I knew I had my Starstruck Mandala CAL that would be live during November, I thought it was a good idea to make the Restless mandala in Christmas colors, so the pattern could be shared when the CAL was finished. And now we’re there.

Of course you do not need to use Christmas colors for your Restless mandala, use whatever colors you feel like and how many / few colors you want!

I hope you enjoy the pattern!

English pattern for Restless mandala can be found here –> Restless mandala

Hartelijk dank aan Wendy de Vries die in het Nederlands heeft vertaald
Restless Mandala (pdf)

#annavirkpanna #restlessmandala

❤ Anna

2 reaktioner till “Restless mandala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.