Avbruten nyckel i låset: 4 tips för att ta bort den

Image
© Annavirkpanna

Har du en avbruten nyckel som fastnat i ett lås? Oroa dig inte, det finns flera sätt att ta bort den utan att skada låset.

I den här artikeln hittar du 4 enkla tips för att lyckas ta bort en avbruten nyckel från ditt lås.

Använd en magnet

Har du en nyckel fast i låset kan en magnet vara en enkel och effektiv lösning för att ta bort den.

Placera helt enkelt magneten bakom låscylindern och dra sedan försiktigt mot dig, håll knappen eller handtaget inuti. Om du har en stark magnet ska nyckeln lätt lossna. När du hämtar nyckeln kommer du äntligen att kunna gå in i ditt hem!

Använd en tång

Du kan prova att använda en tång för att ta bort nyckeln om du inte har magneten till hands. Denna metod är dock endast lämplig om nyckeln sitter fast i spärren eller är synlig.

Du måste agera försiktigt och inte tvinga för mycket för att inte skada pipan. Börja med att smörja nyckelhålet och nyckeln. Prova sedan att sätta in tången mellan pipan och nyckeln för att välja nyckeln. När tången är på plats, dra den försiktigt mot dig för att ta bort nyckeln.

Om du inte kan ta bort nyckeln med en tång, är det bättre att gå vidare till nästa steg, som är att använda en krok för att ta bort nyckeln. Försök inte att använda överdrivet våld eftersom detta kan skada pipan och kommer att kräva reparation av en expert låssmed.

Använd en krok för att ta bort nyckeln

Om ditt lås är mycket gammalt kanske det inte har modern teknik. I det här fallet kan användning av en krok vara en lösning för att ta bort nyckeln. Detta kan vara mer komplicerat än de tidigare metoderna, men det är fullt möjligt. Här är stegen att följa:

  • Hitta ett sätt att komma in i låset.
  • Hitta en tång och sätt in den i låset.
  • Försök att ta tag i änden av pipan som innehåller nyckeln och dra ut den.
  • När pipan kommer ut tillräckligt, använd en krok för att ta tag i och ta bort nyckeln.

Denna metod är mycket lämplig om du inte vill anlita en expert låssmed. Detta kan dock vara mycket svårt och tidskrävande om du inte har rätt verktyg eller erfarenhet som krävs.

Ring en expert låssmed

Ibland är det bästa sättet att lösa ett problem att ringa in en expert. Om du har fastnat framför en låst dörr och inte kan hitta en lösning, är det bästa sättet att lösa detta problem att kontakta en låssmed.

En kvalificerad låssmed är mycket mer kvalificerad än du för att hantera den här typen av situationer. Han kan ge dig snabba och effektiva lösningar. Han kan också hjälpa dig att välja rätt typ av lås för din dörr, och kan de korrekta metoderna för att öppna stängda dörrar, utan att orsaka för mycket skada.

En låssmed har också allt som behövs för att göra reparationer eller byten vid behov. Detta kan vara mycket användbart när dina nycklar tappas bort eller blir stulna. Det kan också hjälpa dig att förbättra säkerheten i ditt hem genom att installera modernare och starkare lås.

Kort sagt, om du står inför ett problem relaterat till lås, är att anlita en expert låssmed den säkraste och mest effektiva lösningen. Du kan vara säker på att ditt problem kommer att lösas snabbt och effektivt.

Att ta bort en trasig nyckel från ett lås kan vara en svår uppgift, men genom att följa de 4 tipsen som listas ovan kommer du att kunna slutföra uppdraget och få tillbaka din trasiga nyckel.

Det är viktigt att notera att du i vissa fall kan behöva söka professionell hjälp om problemet blir mer komplext. Se därför till att konsultera en expert innan du provar mer komplexa tekniker.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Hem
  • Avbruten nyckel i låset: 4 tips för att ta bort den