Hjärnkoll: hitta de saknade siffrorna i denna pyramid på under 20 sekunder

Image
© Annavirkpanna

Idag ska vi ta dig med på ett numeriskt pussel där du måste räkna ut de saknade siffrorna i pyramiden.

Detta mattepussel har utformats speciellt för att vässa dina analytiska färdigheter och din förmåga att tänka strategiskt och kreativt.

Det är också perfekt för att testa din koncentration, eftersom du har exakt 20 sekunder på dig att hitta rätt svar.

Hjärngympa presentation: hitta de saknade siffrorna

Dagens hjärngympa kan lösas utan problem av matematiskt begåvade personer. Men de med ett skarpt sinne och en förkärlek för ekvationer och matematiska resonemang kommer också att kunna lösa det med lätthet.

Detta pussel innehåller en pyramid av siffror där varje block är kopplat till en mystisk ekvation. Din uppgift är att lösa ekvationerna genom att ersätta frågetecknen med de saknade siffrorna.

© Annavirkpanna

Även om den här matematikutmaningen verkar enkel vid första anblicken, bör du inte låta dig luras av utseende.

För att lösa detta digitala pussel på mindre än 20 sekunder måste du ha goda analytiska färdigheter och en utmärkt känsla för observation.

Att lösa detta mattepussel kan tyckas vara roligt, men det är en övning som är utformad för att öka kognitiva funktioner samtidigt som du uppmuntrar din hjärna att arbeta.

Den här typen av utmaning kan också hjälpa dig att hålla ditt sinne i form. Det hjälper också till att förbättra logiskt tänkande och kritiskt tänkande samtidigt som minnet och koncentrationen förbättras.

Det är också ett perfekt sätt att underhålla dig själv om du har tråkigt. Dess upplösning hjälper dig att fräscha upp ditt sinne samtidigt som du får en välförtjänt paus och bryter din monotoni.

Att reda ut denna utmanande matematiska gåta kommer att ge dig en rolig och givande tid. Innan du börjar, ställ in stoppuret så att det inte överskrider den tilldelade tiden på 20 sekunder.

Sifferpussel: svar på gåtan ”hitta de saknade siffrorna”

De 20 sekunderna är slut! Lyckades du hitta logiken i ekvationerna för att lösa denna gåta? Om du inte har lyckats kommer vi att ge dig lösningen på denna digitala utmaning. Om du behöver hjälp med att förstå svaret kan du också titta på bilden nedan.

För att lösa detta talpussel måste du använda matematiska ekvationer och formler. Dessa låter dig definiera i vilken ordning du måste slutföra blocket på pyramiden.

Faktum är att många pussel är komplexa, delvis på grund av intuitiva mänskliga fel.

Så för att hitta rätt svar måste du börja med att fylla i blocken längst ner i pyramiden och sedan gå upp till toppen: 3 + 2=5; 2 + 6=8; 6 + 1=7; 5 + 8=13; 8 + 7=15; 13 + 15=28.

© Annavirkpanna

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Hjärnkoll: hitta de saknade siffrorna i denna pyramid på under 20 sekunder