Hur kan du glänsa på din nyårsfest med snabba sminktips?

Image

Tips för en festlig makeuplook

På nyårsafton är det dags att glänsa. Med rätt smink kan du se till att du ser strålande ut. Det viktigaste är att välja en sminkning som matchar din personlighet och din outfit. Här är några snabba sminktips som kan hjälpa dig att känna dig som bäst på nyårsfesten.

1. Förbered din hud

En av de viktigaste aspekterna av makeup är att förbereda huden. Börja med att rengöra ansiktet ordentligt. Använd en mild rengöringsgel eller -mjölk och ta bort eventuella rester av tidigare smink eller smuts. Bra hudvård är grunden för en snygg makeup.

2. Använd en bra foundation

Det är viktigt att välja rätt foundation. Det är den produkt som gör att din hud ser jämn och strålande ut. Ett bra tips är att investera i en foundation av hög kvalitet, t.ex. Estée Lauders Double Wear eller MAC:s Studio Fix Fluid. Dessa märken erbjuder ett brett utbud av nyanser för att hitta rätt matchning för din hudton.

3. Satsa på glitter

Nyårsfesten är det perfekta tillfället att glänsa. Lek med glitter och metalliska nyanser för att skapa en festlig look. Applicera en glittereyeliner eller ögonskugga på det övre ögonlocket för att ge din sminkning lite glitter. Prova till exempel Urban Decay’s Heavy Metal Glitter Eyeliner eller Stilas Glitter & Glow flytande ögonskugga.

4. Avsluta med en djärv läpp

Ett snyggt läppstift kan få hela looken att hänga ihop. Experimentera med olika färger och finish, t.ex. matt, glansigt eller metallic. Ett rött läppstift som t.ex. Tom Fords Scarlet Rouge kan till exempel vara ett underbart, klassiskt val.

Vanliga frågor och svar

Vilket smink passar min hudtyp?

Det beror helt och hållet på din hudtyp. Om du har torr hy är krämiga produkter ofta bäst. Om du har fet hy är det bättre att välja puderprodukter.

Är det viktigt att använda en primer?

Ja, en primer kan få sminket att sitta längre. Den kan också göra det lättare att applicera smink.

Vilken är den rätta ordningen att applicera smink?

Grundregeln är att börja med ögonen först, sedan huden och sist läpparna. På så sätt förhindrar du att eventuellt nedfall från ögonsminket förstör din foundation eller concealer.

De senaste artiklarna

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Livsstil
  • Hur kan du glänsa på din nyårsfest med snabba sminktips?