IQ-test: Är du tillräckligt uppmärksam för att räkna ut värdet på djur på under 60 sekunder?

Image
© Annavirkpanna

Du behöver utmärkt slutledningsförmåga, en god känsla för logik och exceptionella analytiska färdigheter för att upptäcka lösningen på detta pussel, en gåta som handlar om att hitta värdet på djur.

I det här numret kan du förvänta dig en extraordinär mental upplevelse. Om du tror att du har vad som krävs för att klara detta IQ-test är det bara att ge järnet. Vårt råd: var beredd att öppna ögonen, analysera och tyda varje detalj i bilden.

Lös det aritmetiska pusslet: ta reda på vad som väntar dig

I detta spännande pussel har du en visuell gåta och en aritmetisk utmaning. På bilden kan du tydligt se 4 operationer som adderar och multiplicerar djurhuvuden.

Dessa djur motsvarar siffror eller naturliga heltal som måste bestämmas.

© Annavirkpanna

Du måste identifiera vilket nummer som tilldelas grisen, kon och hunden. Detta gör att du kan beräkna och ge svaret på den senaste operationen.

För att göra allt detta har du bara 60 sekunder på dig. Håll därför ögonen öppna och tänk efter noggrant för att inte göra fel i dina konton.

Att öva på pussel och gåtor: ett bra sätt att arbeta med din hjärna

Om du lyckas hitta lösningen att följa för att lösa dessa operationer har du vunnit allt. Dels kommer du att ha haft möjlighet att ha roligt mellan två uppgifter. Å andra sidan har du fått chansen att stimulera dina kognitiva förmågor.

Att försöka hitta lösningen på detta IQ-test kommer att ha tillåtit dig att träna din hjärna att tänka mer kreativt, analytiskt och strategiskt.

Dessutom förbättrar ditt minne genom att pressa dina mentala färdigheter. Detta ökar koncentrationen och skärper dina problemlösningsförmåga, både på papper och i vardagen.

Gåtalösning: Kunde du bestämma värdet på varje djur?

För att klara detta IQ-test var du tvungen att ha en god känsla för observation och logik. Dessa är dina huvudsakliga vapen för att bestämma värdet på varje djur. Du ska även ha en god grund i matematik och räkning. Detta gör att du kan göra beräkningar med främlingar.

Gå vidare djur för djur. Ge dem ett preliminärt värde enligt dina beräkningar. Kom ihåg varje värde och använd det för att lösa den sista ekvationen. Normalt ska du få 23 som svar.

© Annavirkpanna

Om du lyckades dechiffrera varje ekvation korrekt under den minut du hade på dig, kan du gratulera dig själv. Om inte, så har du haft roligt och pressat din slutledningsförmåga till det yttersta så gott du kunnat. Men du kan göra bättre ifrån dig nästa gång genom att öva på våra andra pussel.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: Är du tillräckligt uppmärksam för att räkna ut värdet på djur på under 60 sekunder?