IQ-test: hitta det saknade talet i denna matematiska gåta

Image
© Annavirkpanna

Grunden i matematik är att lösa en linjär uträkning med olika operationer. En annan teknik för att lösa ett problem är att använda lateralt tänkande för att hitta lösningen genom att närma sig problemet från flera vinklar.

Denna matematiska gåta måste lösas med hjälp av ovanliga tillvägagångssätt. Endast de som har ett kreativt och livligt sinne, och som är bra på att observera, lyckas med denna utmaning för hjärnan.

IQ-test: Hitta resultatet av denna matematiska utmaning så snabbt som möjligt

Gåtan presenteras som en ekvation som ska lösas med hjälp av lateralt tänkande. Målet är att hitta resultatet så snabbt som möjligt genom att leta efter likheter mellan de tre första ekvationerna för att få fram svaret på den fjärde ekvationen.

© Annavirkpanna

Använd dina matematiska färdigheter och logiska resonemang för att upptäcka lösningen på denna gåta. Om du brinner för mentala beräkningar eller vill bedöma dina förmågor, vet att den här hjärnutmaningen är ett test för att mäta dina problemlösningsförmåga.

Detta subtila pussel kräver inte bara din skicklighet i att hitta svaret med en enkel operation. Det kräver också god logisk känsla, utmärkt mental förmåga och ett skarpt sinne förutom din förmåga att belysa matematiska ekvationer.

Oavsett om du är sugen på beräkningar eller inte, nybörjare eller proffs, fördjupar dessa numeriska sekvenser dig i en värld där bara beräkningar inte dominerar. Där kommer du att upptäcka en annan sida av ekvationen. De som gillar pussel kommer lätt att lösa detta matematiska problem.

Det är inte bara för beräkningsälskare eller de som gillar att dechiffrera ett beräkningsmysterium. Oavsett vilken nivå du än har i matematik, kommer du att vilja klargöra detta mysterium. Med denna matematiska utmaning arbetar du med ditt logiska sinne och stimulerar din hjärna, oavsett din intelligensnivå.

Lösning

Har du hittat lösningen på denna matematiska gåta? I så fall, löste du det snabbt eller inte? Annars, bli inte avskräckt och fortsätt att prova med andra liknande övningar.

För att upptäcka det exakta svaret på denna matematiska utmaning är det viktigt att vara logisk och ha bra resonemang. Målet är att utforska skillnaden mellan de fyra ekvationerna i sekvensen eller en viss modell för att hitta ledtråden till det saknade talet.

Titta på varje serie av nummer och särskilj sekvensen eller mönstret. Ta reda på vad som är annorlunda för att hitta det saknade numret.

Med lite uthållighet, nyfikenhet och koncentration inser du att 2 +2 +2 upprepas två gånger, dvs 22 +22=44, 3 +3 +3=33 upprepas tre gånger, dvs 33 +33 +33=99 , 4 +4 +4=44 returnerar 4 gånger, dvs 44 +44 +44 +44=176. Så för 5 +5 +5=55 upprepas 55 5 gånger eller 55 +55 +55 +55 +55=275.

© Annavirkpanna

Innehåll

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: hitta det saknade talet i denna matematiska gåta