IQ-test: Hitta värdet av former för att bedöma din matematiska logik.

Image
© Annavirkpanna

Liksom musklerna i människokroppen behöver även hjärnan träning för att prestera bra och hålla sig i form.

Och det finns inget mer stimulerande och mer effektivt för att fullända din hjärnas funktion än mentala övningar som den vi har förberett för dig nedan.

Detta är ett IQ-test i form av ett mattepussel. Det kommer att testa ditt kritiska tänkande, dina logiskt-matematiska färdigheter såväl som din snabbhet på analys och problemlösning. Det är ett komplett träningspass för de som vet hur man drar nytta av det.

Matematiktest: ”Hitta värdet på varje form för att härleda lösningen till den sista ekvationen”

Följande bild innehåller 4 ekvationer vars okända representeras av olika geometriska former. Den sista ekvationen är ännu inte löst. Din utmaning är då att hitta svaret på denna fjärde ekvation.

Som du säkert har förstått kommer du inte att anta denna utmaning utan att framgångsrikt slutföra ytterligare en uppgift uppströms: att hitta värdet av varje form. Först när detta steg har tagits kan du lösa ekvationen: 1 varv + 1 kvadrat x 1 stång =?

© Annavirkpanna

För att uppnå detta måste du utnyttja din fantasi och använda en okonventionell problemlösningsmetod. Är du redo ? Det är upp till dig !

IQ-test: Rätt svar

Om du inte kan lösa denna matematiska gåta kan du hitta lösningen nedan:

Lösningen

Svaret på den sista ekvationen är 7. För att hitta detta svar, här är logiken du behövde följa:

I den första ekvationen får du värdet av kvadrat = 2.

Sedan i den andra ekvationen har du triangelns värde genom att införa kvadratens värde: 3.

Då erhålls cirkelns värde med den tredje ekvationen: 1.

Beräkna sedan helt enkelt den sista ekvationen med respekt för prioritetsordningen för beräkningar i matematik som går till följande: 1 + 2 x 3 = 1 + 6 = 7

© Annavirkpanna

Kom ihåg att sådana här matematiska övningar stimulerar hjärnan enormt. De utvecklar dina logiskt-matematiska färdigheter, ditt kritiska sinne, din koncentration och din tankehastighet.

Dessa IQ-tester är sedan perfekta för att hålla din hjärna i god form samtidigt som du har roligt. Hitta de bästa hjärnutmaningarna på vår sida och tveka inte att bjuda in dina vänner och familjer för att stimulera deras intelligens med dig!

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: Hitta värdet av former för att bedöma din matematiska logik.