IQ-test: Kan du lösa detta matematiska pussel genom att hitta värdet på varje element på under 30 sekunder?

Image
© Annavirkpanna

Skärp din hjärna med denna helt nya matematiska utmaning! Lös denna gåta genom att bestämma värdet på de element som utgör varje ekvation.

För att hitta lösningen på detta IQ-test måste du ha en utmärkt intelligensnivå. Vissa förutsättningar och mentala förmågor är nödvändiga för att lyckas, inklusive en stark känsla för logik och en bra grund i aritmetik.

Om du lyckas hitta de rätta svaren på detta pussel kommer du att ha bevisat ditt värde. Så snart du känner dig redo väntar bilden nedan på dig … och som en bonus, lösningen om du är intresserad.

Upptäck mattepusslet och de okända ekvationerna att lösa

Det här är mer än bara ett spel med siffror och tecken, det är ett riktigt matematiskt pussel. Att försöka lösa denna gåta kommer att testa din logik och analytiska förmåga.

I denna intellektuella utmaning kommer ditt uppdrag att vara att bestämma det numeriska värdet av symbolerna som läggs ihop i de fyra ekvationerna i bilden.

© Annavirkpanna

Du måste vara mycket uppmärksam och använda ledtrådarna som är gömda i ekvationerna för att upptäcka den rätta lösningen för att lösa denna utmaning.

Symbolen och nummeröverensstämmelsen låter dig hitta resultatet av den sista ekvationen. Var försiktig, för att krydda spelet har du bara 30 sekunder på dig att lyckas!

Matematiska gåtor och pussel: verktyg för att förbättra dina intellektuella förmågor

I motsats till vad som ser ut, representerar våra matematiska utmaningar mycket mer än enkla hobbyer eller fritidsaktiviteter. Visst, det är roligt att lösa dem. Men de är också mentala övningar som stimulerar dina kognitiva förmågor.

Att försöka lösa dessa pussel är ett roligt och effektivt sätt att arbeta med ditt minne, koncentration och logiska sinne.

Det bästa av allt är att dessa utmaningar främjar dina strategikunskaper. De är till och med ett sätt att förbättra din förmåga att lösa komplexa problem.

Lösa problemet: Hittade du talen som motsvarar elementen i ekvationerna?

För att lyckas med denna intellektuella utmaning krävs framför allt en god känsla för iakttagelse. Du måste uppnå en perfekt läsning av bilden och dess ekvationer. Förstå de aritmetiska sambanden mellan varje symbol. Om du har en bra grund i aritmetik, särskilt addition och okända ekvationer, bör godkända inte vara ett problem.

Idealet är att börja med de enklaste operationerna och använda värdena som hittas för att lösa de svårare ekvationerna.

I grund och botten måste du räkna ut siffran 4 för böcker, 8 för pizza och 1 för morötter. Gör sedan matten så får du resultatet av den sista ekvationen.

© Annavirkpanna

Lyckades du hitta dessa siffror? I så fall kan du vara stolt över dig själv. Om inte, bli inte besviken. Du kan alltid öva och förbättra dig genom att göra våra andra IQ- och matematiska logiktest.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: Kan du lösa detta matematiska pussel genom att hitta värdet på varje element på under 30 sekunder?