IQ-test: kan du på under 30 sekunder hitta det saknade talet i den sista ekvationen?

Image
© Annavirkpanna

Låt dig inte luras, det här pusslet är långt ifrån enkelt. Du behöver ett skarpt sinne för att lösa det på nolltid. Om du tror att du klarar av det uppmanar vi dig att ge det en chans.

Det är ett bra sätt att utmana dig själv, men också att förbättra din mentala kapacitet. Faktum är att detta IQ-test kommer att sätta din logik, intellektuella finess och förmåga till kritiskt tänkande på prov.

30 sekunder: den tid du har på dig att lösa denna logiska utmaning

I denna hjärngympa kommer du att bli ombedd att bestämma det saknade numret i den sista sekvensen av siffror.

© Annavirkpanna

Var dock försiktig! Det handlar inte om att välja ett nummer på måfå. Du måste identifiera de numeriska sambanden som länkar samman sekvenserna.

Genom att hitta mönstret som länkar dem kommer du att ha lättare att lösa detta numeriska pussel. För att göra spelet svårare och pressa dina mentala färdigheter lite mer måste du ge ditt svar på mindre än 30 sekunder.

Hjärnpussel och deras dygder: ett sätt att väcka dina sovande neuroner

Våra brain teasers och pussel är mer än bara underhållning. Våra IQ-tester är mentala övningar som utvecklar dina kognitiva färdigheter.

När du strävar efter att lösa dessa pussel och ekvationer arbetar du med ditt logiska tänkande, tankeförmåga och koncentrationsförmåga.

Dessa utmaningar är bland annat ett sätt att stimulera din hjärna, som ofta sover av daglig rutin. De hjälper dig att förbättra dina färdigheter i att hantera komplexa problem och i sig vardagliga bekymmer.

Lösningen på siffergåtan: hur många kom du på som slutsvar?

För att klara detta IQ- och begåvningstest var du tvungen att förstå i förväg att målet inte är begränsat till att hitta ett saknat nummer. Snarare är målet att känna igen mönstret eller regeln som är gemensam för de 4 nummersekvenserna.

När du väl har hittat lösningen är det en barnlek att hitta det okända numret. Observera varje sekvens och deras resultat noggrant.

Logiken är som följer

1+1=1*1*5=5

2+2=2*2*5=20

Här multipliceras talen som ska läggas till med sig själva och med 5

3+3=3*3*5=45

4+4+=4*4*5=80

Så svaret är 80

© Annavirkpanna

Hittade du det här resonemanget? I så fall kan du vara stolt över dina kunskaper. Du har ett bra sinne för analys. Om du tvärtom inte lyckades, bli inte besviken.

Du hade chansen att överträffa dig själv och ha kul. Om du övar med våra andra IQ-tester garanterar vi att dina chanser att lyckas tiodubblas.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: kan du på under 30 sekunder hitta det saknade talet i den sista ekvationen?