IQ-test: kommer du att kunna hitta det okända talet som ersätter frågetecknet på under 60 sekunder?

Image
© Annavirkpanna

Det är långt ifrån lätt att lösa, det handlar om att ersätta frågetecknet med rätt siffra.

Detta IQ- och logiktest kommer att utmana din tankeförmåga och ge din ofta tröga hjärna ett träningspass.

Det kommer att skärpa ditt sinne och bevisa din problemlösningsförmåga. Om du känner dig redo att bevisa dig själv, tveka inte att upptäcka bilden av det mystiska numret nedan.

Lös det mystiska sifferpusslet: kan du hitta det okända på under 60 sekunder?

Principen för denna fängslande utmaning är enkel. Du måste hitta det exakta talet som ersätter frågetecknet i den bild som visas. Det finns 3 sifferrutor med 4 rutor.

På en av dem finns ett frågetecken i stället för en siffra. Din uppgift är att dechiffrera det okända talet på mindre än 60 sekunder.

© Annavirkpanna

Det finns dock ingen anledning att söka klockan 12:14. Lösningen på detta pussel kan hittas bland de andra siffrorna i de 3 rutorna.

Du måste helt enkelt dissekera dem och bestämma deras gemensamma länk. För att göra detta måste du använda ditt logiska sinne och din intelligens.

Om du tror att du har vad som krävs, inbjuder vi dig att börja nedräkningen och titta på bilden av detta IQ-test.

Pussellösning: ett spel, men också en mental övning

Mer än bara underhållande spel, den här typen av pussel har ett sätt att stimulera dina mentala färdigheter och problemlösningsförmåga. Det låter dig också arbeta med din koncentration och förfina din mentala smidighet.

När du försöker hitta lösningen på dessa gåtor arbetar flera delar av din hjärna samtidigt.

Och under trycket av en timer har du inget annat val än att mobilisera alla dina mentala resurser för att lyckas. I slutändan driver dessa test dig att tänka kreativt och analytiskt.

Testlösning: Så vad är det här mystiska numret?

Under dina 60 sekunders tänkande, lyckades du hitta det okända numret? Kunde du identifiera det återkommande mönstret som förbinder de tre rutorna? I verkligheten var antalet att hitta 13.

Så här hittar du lösningen:

7+7 = 14 /2 = 7 och summan av 3 och 4 = 7, så vi gör samma sak för de andra rutorna

9+7= 16/2= 7 och summan av 4 och 4 = 8

så för det sista rutnätet blir det: 13+9=22/2 = 11 och summan av 8 och 3 =11

© Annavirkpanna

För att få det var du tvungen att gå steg för steg och observera bilden i detalj. Det är viktigt att vara uthållig och hålla ögonen öppna för att förstå dess subtiliteter, eftersom den här typen av pussel ofta är missvisande. Detta är dess mål eftersom det försöker utmana dina resonemangsförmåga.

Om du lyckades hitta svaret inom tidsfristen, så bra jobbat! Annars hade du turen att ha dragit nytta av både en intellektuell stimulans och ett ögonblick av distraktion. Du kommer att lyckas nästa gång!

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: kommer du att kunna hitta det okända talet som ersätter frågetecknet på under 60 sekunder?