IQ-test: Ta den här matematiska utmaningen om du fortfarande kan grunderna!

Image
© Annavirkpanna

IQ- och logiktest i matematik är perfekta mentala övningar för att mäta dina mattekunskaper samtidigt som du har roligt.

Men utöver själva testet så kultiverar och stimulerar dessa hjärnutmaningar även tålamod, minne, koncentration, uthållighet och kritiskt tänkande.

Så njut av dagens test, för det kommer garanterat att göra dig gott!

Visuellt test: ”Kan du hitta svaret på den här ekvationen?

För att testa dina matematiska färdigheter har vi valt ut en rad uppgifter som kräver mycket uppmärksamhet och ett stort sinne för logik.

Är du redo att sätta hjärnan på prov? Upptäck dagens pussel nedan:

18÷3 (5-4 +1) = ?

© Annavirkpanna

Vi uppmuntrar dig att försöka lösa det själv innan du ser svaret. Observera att du inte har rätt att be om hjälp från en person eller internet. Försök att lösa denna gåta med dina egna färdigheter.

Speciellt eftersom du inte har några tidsbegränsningar den här gången. Men om du vill mäta din analys och logikhastighet kan du alltid starta din timer.

IQ-test: Rätt svar

Gav du rätt svar? Bra gjort ! Det betyder att du fortfarande är en mattevisare. För att behålla dina färdigheter, träna din hjärna regelbundet med utmanande övningar som denna. Du hittar varianter av denna typ av test på vår sida.

Har du glömt vilken uträkning som prioriteras mellan parentes, multiplikation och addition?

Det är för att du är lite rostig när det kommer till matematik! Kom ihåg konceptet: PEMDAS. Detta är ett knep för att komma ihåg prioritetsordningen för operationer: parenteser, exponenter, multiplikation och division, addition och subtraktion.

Lösningen

Så för att beräkna dagens test måste du börja med att lösa operationen inom parentes, sedan utföra multiplikationen och sedan divisionen.

Faktum är att eftersom addition och subtraktion står inom parentes, görs de först och inte nedströms. Operationer måste också utföras från vänster till höger.

Så du var tvungen att göra följande:

18÷3 (5-4 +1) = 18÷3 (1 +1) = 18÷3 (2) = 6 (2) =12

Lösningen på dagens mattepussel är därför 12.

© Annavirkpanna

Tveka inte att ge dina vänner och din familj denna intellektuella utmaning för att testa deras matematiska och logiska färdigheter. Detta test är också lämpligt för barn för att introducera dem till komplexa beräkningar.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: Ta den här matematiska utmaningen om du fortfarande kan grunderna!