IQ-test: Träna på att tänka i sidled samtidigt som du har roligt när du löser detta matematiska pussel.

Image
© Annavirkpanna

Oavsett om det är i form av problem eller pussel, matte IQ-test är övningar som testar din intelligens och hjälper dig att förbättra din mentala kapacitet.

Eftersom de ofta kräver logiskt tänkande, lateralt tänkande och problemlösningsförmåga för att hitta lösningar, är dessa hjärnövningar perfekta för att hålla alla dina kognitiva förmågor aktiva.

Speciellt eftersom man också kan ha kul.

IQ-test: ”Om 87 + 92 = 22, 39 + 21 = 13, hur mycket är då 52 + 31? »

Hjärnövningen som vi erbjuder nedan kräver okonventionellt tänkande samtidigt som man tar hänsyn till de begränsningar och information som ges. Detta innebär därför tänkande och ett lateralt förhållningssätt.

Som ett resultat kräver detta mattepussel en viss nivå av kreativitet och kritiskt tänkande. Du kommer faktiskt att tvingas tänka annorlunda och hitta oväntade lösningar för att lösa det.

Du är redo ? Ta en ordentlig titt på följande bild. Du hittar 2 ekvationer som redan är lösta och en annan som kräver ditt ingripande.

Baserat på logiken som används i dessa två första operationer, försök hitta svaret på 52 + 31.

© Annavirkpanna

Ta så mycket tid som behövs för att analysera och dechiffrera detta matematiska problem. Glöm dock inte att starta din timer för att mäta din analyshastighet.

Vet att genierna lyckades lösa det på mindre än 20 sekunder. Vad kommer att hända med dig? Lycka till !

IQ-test: Rätt svar

Har du övervägt olika tillvägagångssätt och tillämpat all din matematiska kunskap och expertis, men verkar inte kunna pussla ihop ledtrådarna och hitta koden som löser detta mattepussel? Fortsätt leta lite längre innan du ger upp.

Nu när du har använt alla dina resurser är det dags att avslöja rätt svar.

Lösningen

Lösningen vi var tvungna att få fram är 9.

Har du uppnått detta resultat? I så fall, grattis! Du har stor intelligens och vi är säkra på att du är en kreativ person med god problemlösningsförmåga.

Om du inte har hittat den här figuren, så här går du tillväga.

Du var tvungen att lägga till varje siffra i den första termen och subtrahera båda siffrorna i den andra termen innan du adderade dem enligt följande: 87 + 92 = (8 + 7) + (9 – 2) = 15 + 7 = 22. På liknande sätt, i den andra ekvationen har du 39 + 21 = (3 + 9) + (2 – 1) = 13.

För den sista ekvationen har du då: 52 + 31 = (5 + 2) + (3 – 1) = 7 + 2 = 9.

© Annavirkpanna

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • IQ-test: Träna på att tänka i sidled samtidigt som du har roligt när du löser detta matematiska pussel.