Mattegåta: hitta det saknade värdet på under 15 sekunder

Image
© Annavirkpanna

Att lösa detta pussel kräver användning av matematiska begrepp, olika typer av operationer och logik.

Denna typ av numeriskt pussel är populärt som en fritidsaktivitet och riktar sig till människor i alla åldrar som tycker om mental stimulans.

Vi ger dig exakt 15 sekunder på dig att hitta det saknade värdet. Du måste använda dina matematiska färdigheter för att lösa detta pussel.

Presentation av det matematiska pusslet: hitta det saknade värdet

Ditt mål i denna matteutmaning är att hitta det saknade värdet. Testet ger dig flera siffror som kan vara slumpmässiga, men det är inte alls fallet.

För att hjälpa dig behöver du veta att varje siffra följer ett mönster, en sekvens eller en matematisk formel.

Ditt mål är att förstå denna formel för att hitta rätt svar. Även om det finns en tidsgräns på 15 sekunder måste du vara uppmärksam och använda din observationsförmåga.

© Annavirkpanna

Att lösa detta matematiska pussel kan ge dig många fördelar. I synnerhet hjälper det dig att minska ditt tryck för bättre mental hälsa samtidigt som du håller ditt sinne skarpt.

Genom att lösa detta pussel kommer du att förbättra din tankeförmåga och stärka ditt självförtroende. Dess upplösning låter dig också stimulera ditt minne samtidigt som du får värdefulla råd för att hantera utmaningar.

Så du måste ta för vana att lösa mattepussel för att träna din hjärna att tänka kritiskt och närma dig problem från olika vinklar. Som ett resultat kommer du att ha större mental smidighet och bättre beslutsförmåga i alla aspekter av ditt liv.

Math Riddle: Kan du identifiera det saknade värdet?

De 15 sekunderna för att testa dina färdigheter och öka din IQ är slut! Lyckades du hitta det saknade värdet i den här matematikutmaningen? I så fall visste du hur du skulle använda dina analyser och problemlösningsförmåga för att upptäcka lösningen. Om du inte har kunnat lösa denna gåta, hitta rätt svar i bilden nedan.

Bli inte avskräckt om du inte kunde identifiera det saknade värdet, vi ger dig lösningen genom att ge dig detaljerade förklaringar. För att hitta den begärda figuren måste du göra följande:

–          Första kolumnen: 8 x 6 – 9 = 39

–          Andra kolumnen: 9 x 7 — 11 = 52

–          Tredje kolumnen: 9 x 8 – (x) = 59; alltså: 72 – (x) = 59; därför är x = 72 – 59 = 13.

© Annavirkpanna

Det saknade värdet är därför 13. Tveka inte att lösa andra matematiska pussel för att finslipa din resonemang och kritiska tänkande.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Mattegåta: hitta det saknade värdet på under 15 sekunder