Mattegåta: Lös den här ekvationen! Om 4 +2=26, 8 +1=79, 6 +5=111, 7 +3 = ?

Image
© Annavirkpanna

Förutom enkla beräkningar är denna gåta en verklig intellektuell utmaning! Innan du faller för frestelsen att leta upp svaret, ta en stund och njut av spänningen i att lösa den steg för steg.

Titta noga på bilden nedan och låt ditt logiska sinne arbeta.

© Annavirkpanna

Lösningen väntar dock på dig i slutet. Du behöver inte motstå lusten att ta en titt. Så testa din intelligens, bevisa att du är bäst genom att göra detta test.

Hur fungerar utmaningen?

Pussel som det här är övningar som hjälper till att utveckla hjärnkraften. Även om det kan verka komplicerat till en början bygger lösningen på finstämd logik. Utmaningen är att förstå denna logik för att kunna lösa pusslet. Så hur hittar du rätt svar?

Lösning på utmaningen:

Att lösa detta pussel bygger på att dechiffrera det dolda mönstret. Genom att anta ett annat perspektiv och titta på kopplingarna mellan siffrorna och resultaten kommer den underliggande logiken att avslöjas.

Ta exemplet med ekvationen 4 +2=26. Resultatet 26 kommer från subtraktionen av det första talet från det andra, följt av additionen av det första talet med det andra. Använd samma metod på de andra ekvationerna för att hitta lösningarna.

4-2=2 och 4+2=6 så 4+2=26 .

Titta noga på varje ekvation för att förstå förhållandet mellan talen. Överför denna logik till det olösta pusslet.

7-3= 4 och 7+3= 10 så slutresultatet blir 7+3 = 410

© Annavirkpanna

Var säker, även om svaret inte kan hittas omedelbart. Fortsätt ditt tänkande och dina försök, allt eftersom klarhet gradvis uppstår. Dessutom är uthållighet nyckeln till att hitta lösningen.

Vad är poängen med att lösa denna gåta?

Du kanske undrar varför bry sig om den här typen av pussel. Tja, vet att de är viktiga för att stimulera det logiska sinnet, förbättra förmågan att tänka och lösa problem. Som en bonus ökar de minnet genom att få hjärnan att arbeta med flera aspekter samtidigt.

Sammanfattningsvis

Att lösa pussel är ett utmärkt sätt att träna hjärnan. Dessa tester kräver ett annat tillvägagångssätt än konventionellt tänkande.

Därför ligger nyckeln till denna utmaning i logiken bakom de ekvationer som presenteras för dig. Mobilisera dina intellektuella förmågor och undersök noggrant bilden nedan för att upptäcka lösningen.

Avkodningsövningen stimulerar inte bara analytiskt tänkande, utan också förmågan att närma sig problem på annat sätt.

Grattis om du har löst den här hjärngåtan. Du är smartare än en fjärdedel av världens befolkning. Din intellektuella kapacitet kommer att vara en stor tillgång för dig och de omkring dig.

Om du inte har kunnat hitta lösningen, oroa dig inte. Den här utmaningen är en av de svåraste som finns. Svaret kan ses på bilden nedan.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Mattegåta: Lös den här ekvationen! Om 4 +2=26, 8 +1=79, 6 +5=111, 7 +3 = ?