Mattepussel: Kan du lösa den här ekvationen på under 25 sekunder?

Image
© Annavirkpanna

Matematiska pussel är mycket tankeväckande. Det som följer följer inte nödvändigtvis konventionerna: 2 +10=24, 3 +6=27, 7 +2=63.

Hitta nu resultatet av 5 +3 på mindre än 25 sekunder. Dessa test är ett effektivt sätt att träna upp din analytiska förmåga. Den häpnadsväckande komplexiteten i detta pussel uppmuntrar dig att tänja på logikens gränser. Gör detta hjärntest för att bevisa din uppfattningsförmåga!

Hur fungerar utmaningen?

Detta matematiska pussel kommer att kräva all din uppmärksamhet. Den första ekvationen är: 2 +10=24, 3 +6=27, 7 +2=63.

Baserat på denna hypotes, kan du hitta det värde som motsvarar denna ekvation: 5 +3?

© Annavirkpanna

Du behöver utmärkt analytisk förmåga och ett logiskt sinne för att komma fram till rätt svar.

Trots dess uppenbara komplexitet uppmuntrar detta test till en djupgående utforskning av aritmetik. Det testar flexibiliteten i ditt sinne och din förmåga att ta ett annat perspektiv. Denna matematiska gåta inbjuder dig också att ifrågasätta traditionell logik.

Vad är poängen med att lösa denna gåta?

Hjärnutmaningar som denna är bra sätt att få energi att tänka och utveckla intellektuell kapacitet. De förbättrar såväl mental smidighet som strategiskt tänkande.

Förvärvade hjälper dessa färdigheter till att fullända vårt sätt att hantera problem. Genom att lösa dem stärker du dina kognitiva färdigheter samtidigt som du har roligt.

Dessa hjärnspel är faktiskt inte bara intellektuella övningar. Det är också ett underhållande sätt att fördriva tiden. De erbjuder också en tillfällig flykt från verkligheten samtidigt som de stimulerar hjärnan.

Några användbara tips

För att reda ut detta mysterium, överge det konventionella matematiska tänkandet. Utforska bortom grunden för grundläggande aritmetik och upptäck alternativ logik.

Ett av knepen för att lösa detta pussel innebär att observera sambanden mellan siffrorna i varje ekvation. Leta efter ett mönster eller samband mellan siffrorna. Denna iterativa process av trial and error kan så småningom leda till lösningen av detta problem.

Här är ett annat sätt att dechiffrera det här pusslet: titta noga på siffrorna och deras inbördes samband, identifiera ett mönster eller regel i varje ekvation och använd sedan den logiken på den slutliga ekvationen för att komma fram till lösningen. Ta ett analytiskt förhållningssätt genom att noggrant undersöka numeriska samband för att reda ut denna spännande gåta.

Svaret

Vet att intellektuella utmaningar spelar en dubbel roll. De förbättrar kognitiva prestanda samtidigt som de tillhandahåller cerebral underhållning.

Frågan är hur 2+10=24.

Det är bara ett för enkelt sätt att lösa

Faktum är att 2+10=12 och om vi multiplicerar resultatet med det första talet (2) dvs 12×2=24

Likaså 3+6=9=9×3=27

7+2=9=9×7=63

5+3=8=8×5=40

© Annavirkpanna

Grattis till dem som har lyckats dechiffrera detta, och lycka till till dem som ännu inte har hittat svaret. Håll ut och du kommer att vinna!

Lösningen på denna gåta visas i bilden nedan.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Mattepussel: Kan du lösa den här ekvationen på under 25 sekunder?