Mattepussel: Kan du lösa ekvationen 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8?

Image
© Annavirkpanna

Du har kommit till rätt ställe om du gillar att lösa matematiska utmaningar. Idag kommer du att få en enkel ekvation om du inte är obekant med de grundläggande reglerna för aritmetik. Det är upp till dig!

Hur hittar du lösningen till ekvationen 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8?

Syftet med testet är att hitta lösningen till ekvationen 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8, som visas i bilden nedan. Det ser enkelt ut vid första anblicken, men var försiktig.

Glöm inte att tillämpa de grundläggande beräkningsreglerna, nämligen prioritetsreglerna. Utan dem kommer du inte att hitta lösningen, inte ens med en miniräknare.

© Annavirkpanna

Det är därför du måste koncentrera dig så mycket du kan. För att ge dig själv den bästa chansen ska du gå bort från alla källor till distraktion och hitta en lugn plats. Ta dig sedan tid att tänka igenom saker och ting, eftersom utmaningen inte är tidsbestämd.

Vad är poängen med att lösa detta matematiska pussel?

Det finns flera fördelar med att lösa ett matematiskt pussel. Att göra detta IQ-test kan hjälpa dig att bättre förstå dina kognitiva styrkor och svagheter. Detta kan vara användbart för att vägleda dina utbildnings-, yrkes- eller personliga val.

Matematiska utmaningar är utformade för att mäta olika aspekter av din intelligens, såsom logik, minne, problemlösning och verbal och matematisk förståelse. Att göra detta test kan därför ge dig en indikation på dina intellektuella färdigheter inom dessa områden.

Läs vidare för att hitta lösningen på ekvationen: 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8.

Svar: här är lösningen på detta matematiska pussel

Lösningen på ekvationen är 57. Förfarandet är som följer 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8 = 62 – 3 + 5 – 7 = 57. De som lyckades tillämpade prioriteringsregeln.

© Annavirkpanna

Med andra ord började de beräkningen med division, sedan subtraktion och slutligen addition. Om du inte följer denna ordning kommer du inte att få samma resultat.

Grattis om du har fått samma lösning! Du är en av de få som har lyckats. Många har gått i fällan. Det visar bara hur intelligent du är och att du inte är rädd för matematiska utmaningar.

Å andra sidan, om du inte lyckades, är det okej. Det betyder bara att du saknar lite övning. Vänj din hjärna vid den här typen av utmaningar så att det blir lättare för dig nästa gång. Det råder ingen brist på pussel på nätet. Börja med de enkla.

Dina vänner och familj kommer att tacka dig genom att dela detta matematiska pussel med dem på sociala nätverk.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Mattepussel: Kan du lösa ekvationen 62 – 27 ÷ 9 + 5 – 56 ÷ 8?