Personlighetstest: Ta reda på var du står på modskalan – Vågar du möta dina rädslor?

Image
© Annavirkpanna

Personlighetstester är utformade för att avslöja en individs karaktäristiska drag. Ett sådant test, som utforskar dikotomin mellan mod och rädsla, försöker fastställa var vi befinner oss på detta spektrum.

Dessa psykometriska verktyg ger en inblick i våra naturliga benägenheter att möta faror och motgångar.

© Annavirkpanna

Vad indikerar dina händer om din djärvhet?

Om det var bilden av händer som först fångade din uppmärksamhet, är du förmodligen den typen av person som närmar sig livet med pragmatism. Du föredrar att agera konkret än att gå vilse i känslor, vilket kan tyda på en viss form av mod.

Du är den som, när du står inför en svår eller skrämmande situation, föredrar att ta saken i egna händer och hitta en praktisk lösning.

Men detta tillvägagångssätt kan ibland dölja en motvilja att möta inre rädslor, och föredrar att fokusera på handling snarare än introspektion.

Ta reda på vad hjärtat avslöjar om ditt mod

De som har sett ett hjärta först tenderar att styras av sina känslor och medkänsla. Denna känslighet kan visa sig som mod av ett visst slag: förmågan att öppna sig för andra och visa sårbarhet.

Att ha hjärtat som ditt första val tyder på att du kan vara modig i personliga relationer, villig att ta risker för kärlek eller vänskap.

Men samma känslighet kan göra dig mer mottaglig för rädsla när du står inför situationer där känslor exponeras eller när du står inför potentiella personliga avvisningar.

Visste du ?

Jean-Bertrand Pontalis (15 januari 1924 – 15 januari 2013) var en fransk filosof, psykoanalytiker och författare. Född i Paris var han influerad av existentialistisk filosofi och fenomenologi innan han övergick till psykoanalys.

LÄS  Personlighetstest: Upptäck din grad av flexibilitet - Är du lättpåverkad eller orubblig? Gör testet!

Efter att ha studerat vid École Normale Supérieure och filosofiaggregation träffade Pontalis den berömde psykoanalytikern Jacques Lacan och blev hans student. En medarbetare till Jean-Paul Sartre sedan 1947, arbetade han för tidningen ”Les Temps Modernes”.

Han utbildade sig i psykoanalys med Jacques Lacan och gick sedan med i Paris Psychoanalytic Society. Hans samarbete med Jean Laplanche på Les Vocabulaires de la Psychanalyse (1967), som blev ett referensverk inom psykoanalytisk teori, präglade hans karriär starkt.

Höjdpunkt: Ett av Pontalis mest anmärkningsvärda verk är hans bidrag till psykoanalysområdet genom verket Original Fantasy, Fantasies of Origins, Origins of Fantasy (1964), skrivet med Laplanche.

Denna text utforskar grunderna för fantasi i det omedvetna och dess roll i bildandet av det mänskliga psyket. Detta arbete hade en betydande inverkan på den efterföljande utvecklingen av psykoanalytiska teorier om fantasy och dess ursprung.

Jean-Bertrand Pontalis arbetade också som lärare vid universitetet i Paris VII och ledde Connaissance de l’inconscient-samlingen vid Gallimard. Han lämnar efter sig ett viktigt arv inom psykoanalysområdet, tack vare sina teoretiska skrifter men också sina litterära verk där han utforskar kopplingarna mellan litteratur och psykoanalys.

Grattis till att du dyker in i äventyret av självupptäckt! Vi hoppas att du gillade denna lilla inre resa.

Glöm inte att imorgon väntar en helt ny självutforskning på vår sida. Kom igen, dela detta test med dina vänner för lite kul tillsammans!

Bara en blinkning innan du går: det här testet är till för att le och ha kul, utan vetenskaplig anspråk. Ses snart !

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Psykologi
  • Personlighetstest: Ta reda på var du står på modskalan – Vågar du möta dina rädslor?