Varför är det en bra idé att sätta vitlök på din orkidé?

Image
© Annavirkpanna

Orkidén är en magnifik blommande växt som lätt kan anpassas till din inredning. Ibland kan den till och med se för bra ut för att vara sann!

Om du vill ge din orkidé en extra boost för att få den att blomstra, då är den här artikeln något för dig.

I de följande raderna kommer vi att dela med oss av några smarta tips för att sätta vitlök på din orkidé så att den kan njuta av optimal hälsa.

Vilka är fördelarna med att sätta vitlök på din orkidé?

Att lägga vitlök på din orkidé ger många fördelar. Först och främst är vitlök rik på antioxidanter och vitamin C. Dessa näringsämnen kan hjälpa till att skydda din växt från sjukdomar och infektioner.

Dessutom kan svavelföreningarna i vitlök hjälpa till att främja rottillväxt och utveckling. Slutligen kan vitlök också användas för att stöta bort skadedjur och skadedjur som kan skada din orkidé.

När och hur applicerar du vitlök på din orkidé?

Att applicera vitlök på din orkidé kan göras direkt eller indirekt. Direkt kan du blanda vitlökspulver med vatten och direkt spraya lösningen på orkidéns blad och rötter. Indirekt kan du strö ut vitlöksgranulat runt din växt för att stöta bort insekter och skadedjur.

I det här fallet bör du byta ut vitlöksgranulatet var fjortonde dag för att uppnå optimala resultat. Appliceringen bör göras på våren, innan blommorna börjar komma, eftersom vitlök är en långsamväxande växt som kräver tid för att fungera.

LÄS  Praktiska tips för att välja rätt madrass och förbättra din sömn

Du kan också applicera vitlök på sensommaren eller tidig höst för att förhindra spridning av skadedjur och sjukdomar.

Hur mycket vitlök ska du använda?

Det är viktigt att förstå att det inte är en snabb lösning att använda vitlök till din orkidé. Faktum är att det är viktigt att inte överdriva det, eftersom för mycket vitlök kan döda rötterna och därmed skada växten.

Ändå kan en liten mängd vara en stor fördel för din orkidés hälsa genom att bekämpa skadedjur och ge extra näring.

För att göra användningen av vitlök säkrare och effektivare bör du följa en viss dos. Det rekommenderas att använda 2 färsk vitlöksklyftor per liter vatten. Du kan också använda vitlökspulver eller oljor och applicera 1/8 tesked per gallon vatten.

  • 2 färsk vitlöksklyftor per liter vatten
  • 1/8 tesked vitlökspulver eller olja per gallon vatten

Du bör också vara uppmärksam på doser när du applicerar vitlök direkt på din orkidé. En balja till en vuxen planta borde räcka medan du för en mindre planta bara behöver några stycken.

Hur tar man hand om sin orkidé efter att ha applicerat vitlök?

Efter att ha applicerat vitlök på din orkidé måste du ta några extra steg för att säkerställa dess hälsa. En av de viktigaste sakerna att göra är att se till att orkidén får tillräckligt med vatten.

Beroende på de specifika behoven för varje typ av orkidé är det viktigt att vattna plantan väl och se till att den inte är för torr eller för blöt.

Dessutom, för att bibehålla optimal tillväxt, behöver dina orkidéer god exponering för solljus. Om du märker att plantan utsätts för otillräckligt ljus kan du behöva flytta plantan till ett soligare område.

LÄS  Bredsådd: fördelar och nackdelar. När är rätt tid?

Du bör också övervaka luftfuktighetsnivåerna och se till att de är tillräckliga för din orkidés specifika behov. Slutligen, att gödsla din orkidé regelbundet med ett gödselmedel anpassat till dess specifika egenskaper kommer också att bidra till dess goda utveckling.

Att lägga till vitlök till din orkidé kan vara ett bra sätt att skydda den från skadedjur och sjukdomar.

De smarta tipsen som beskrivs ovan ger dig idéer om hur du bäst gör det. Se till att du följer instruktionerna korrekt för att undvika problem och skörda frukterna för din orkidé.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Trädgård
  • Varför är det en bra idé att sätta vitlök på din orkidé?