Visuellt pussel: Mät din visuella uppmärksamhet genom att hitta morötterna på rekordtid!

Image
© Annavirkpanna

Hjärnutmaningar är roliga spel som kan se ut på många olika sätt, till exempel som gåtor eller visuella pussel.

Men oavsett hur de presenteras och hur svåra de är, är de utmärkta sätt att stimulera hjärnan samtidigt som man har roligt.

Dagens visuella test är ett perfekt tillfälle att testa din analytiska och visuella förmåga. Utnyttja detta roliga och underhållande test för att spendera lite tid och mäta dina förmågor.

Observationstest: ”Kan du hitta var morötterna är på den här bilden?

För att lösa dagens visuella pussel så snabbt som möjligt ska du tänka på en viss situation.

Föreställ dig att du befinner dig på en frukt- och grönsaksmarknad under tiden som denna utmaning pågår. Detta kommer att hjälpa dig att tänka mer logiskt och i linje med dagens test.

Följande bild består av flera lådor med frukt och grönsaker från en butik. Din utmaning är att hitta morötterna bland dessa livsmedel.

© Annavirkpanna

Glöm inte att starta ditt stoppur för att se hur snabbt du kan lösa detta visuella pussel.

Är ni redo? Nu är det din tur!

Visuellt test: Rätt svar

De bästa observatörerna lyckades hitta morötterna på mindre än 10 sekunder. Genierna lyckades till och med göra det på mindre än 5 sekunder. Hur lång tid tog det för dig att hitta morötterna bland alla grönsaker?

Om du klarade detta visuella test på mindre än 10 sekunder betyder det att du har skarpa ögon och ett rörligt sinne; du har ett öga för detaljer.

Om det däremot tog längre tid för dig att hitta dem betyder det att du fortfarande behöver förbättra din observations- och/eller analysförmåga.

Som tur är vet vi hur vi kan hjälpa dig. Kom ihåg att IQ-tester och visuella utmaningar är effektiva hjärnövningar för att utveckla din observationsförmåga, koncentration och tankeförmåga. Så öva med våra roliga visuella pussel på din fritid och se hur din uppmärksamhet på detaljer och hastighet förbättras över tiden!

Nedan hittar du lösningen på dagens visuella test:

Lösningen

Morötterna ligger faktiskt i samma ruta som potatisarna. Titta noga i den övre rutan i bildens högra hörn så ser du några morötter som är gömda bakom potatisen.

© Annavirkpanna

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Visuellt pussel: Mät din visuella uppmärksamhet genom att hitta morötterna på rekordtid!