Visuellt test: hitta hästen som är gömd i denna bild!

Image
© Annavirkpanna

Hjärnstimulering har många positiva effekter på den mentala hälsan. Visuella tester hjälper dig att uppnå intellektuell excellens. De stärker din förmåga att tänka klart och snabbt.

De hjälper dig också att lösa problem och fatta välgrundade beslut. Regelbunden hjärnstimulering förbättrar också din minneskapacitet.

Det ger dig möjlighet att behålla viktig information på ett effektivt sätt. Så här är det visuella testet du har väntat på.

Det är lätt för vissa, svårt för andra och omöjligt för majoriteten av befolkningen. Vilken kategori tillhör du? Försök att lösa denna visuella gåta för att ta reda på det!

Hur går utmaningen till?

I den här utmaningen måste du ha tålamod. Testet du ska utföra är extremt svårt.

Bilden nedan visar ett charmigt snölandskap. Det har allt man kan önska sig: en vit färg.

Din uppgift är att leta efter en häst på bilden. Omöjligt säger du? Men det är vad den här utmaningen handlar om.

© Annavirkpanna

Kan du ta dig förbi de små visuella fällorna? Ta ett djupt andetag, förbered dig mentalt och kör!

Några tips.

Börja med att observera varje detalj i huset in i minsta detalj.

Koncentrera dig på de olika delarna i bilden. Leta efter former som kan likna silhuetten av en häst.

Titta på bilden från ett avstånd för att få en helhetsbild. Undersök färgnyanserna för att se vad som kan föreställa hästen. Leta efter områden där linjer korsas eller ansluter på ett suggestivt sätt.

Begränsa inte din sökning till första intrycket, utforska varje hörn av bilden. Använd din fantasi för att tolka detaljerna så att de bildar en häst.

Svaret

Det här är ögonblicket du har väntat på. Har du identifierat hästen? Det var ett tufft test, men du klarade det!

Jag gratulerar dig. Du kan vara stolt över dig själv. Dina ögon är värdefulla allierade som du kan lita på. Du kan vara säker på att du aldrig kommer att luras av optiska illusioner.

Om du inte har hittat svaret, titta bara på bilden nedan för att upptäcka lösningen.

© Annavirkpanna

Vad är en aromatisk växt?

En aromatisk växt är en växt vars blad, stjälkar och blommor innehåller eteriska oljor som avger behagliga lukter.

De används ofta för sin intensiva och unika smak och doft, när de används i matlagning, i naturmedicin eller helt enkelt som dekorativa element i din trädgård.

Aromatiska växter är också kända för sina välgörande effekter på din hälsa, eftersom de har antiseptiska, matsmältnings- och antiinflammatoriska egenskaper.

Fördelar med att odla aromatiska växter i skuggan

Att odla aromatiska växter i skuggan kan vara mycket fördelaktigt. De flesta aromatiska växter är faktiskt kända för sina delikata dofter och smaker som bevaras bättre i en skuggig miljö.

Således, genom att odla dessa arter i skuggan, är det möjligt att bevara deras ursprungliga smak och lukt. Dessutom tenderar växter som växer i skugga att vara mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar.

De har också bättre torktolerans och är mindre benägna att skadas av UV-strålar.

En annan anledning till att det kan vara fördelaktigt att odla örter i skuggan är att det kan minska produktionskostnaderna. Faktum är att skuggade växter inte behöver lika mycket vatten och gödsel som de som odlas i full sol.

Vår topp 5 av de bästa aromatiska växterna att växa i skuggan

Aromatiska växter är en utmärkt idé för att förbättra din trädgård i skuggan. De är mycket lätta att underhålla och ger en utsökt arom som berikar dina måltider. Här är våra topp 5 av de bästa aromatiska växterna att växa i skuggan.

Dill
Persilja
Mynta
Timjan
Gräslök

Alla dessa aromatiska örter kan odlas i krukor eller direkt i marken, men de är särskilt lämpliga för skuggiga områden. De kommer att vara perfekta för att lägga till färg och doft till din trädgård. De är faktiskt mycket motståndskraftiga och kan till och med växa på mörka platser.

Tips för att odla örter i skugga

Aromatiska växter i skuggan kräver särskilt underhåll så att de växer ordentligt och ger sin bästa frukt. Först och främst måste jorden vara rik på organiskt material och måste vara lätt sur så att plantan kan utvecklas bra.

Det är också viktigt att ge regelbunden och riklig vattning eftersom aromatiska växter i skuggan behöver mycket fukt, men inte överskott.

Dessutom är det viktigt att rensa upp ogräs och ta bort det från trädgården för att undvika konkurrens mellan dem och aromatiska växter. En gång om året bör jorden berikas med kompost eller gödsel för att förse växterna med de näringsämnen de behöver.

Det är också nödvändigt att beskära växter regelbundet för att stimulera deras tillväxt och hälsa.

Du kan också skydda din trädgård med reflekterande material som presenningar, solpaneler eller skuggdukar för att begränsa mängden solljus som når dina växter.

Slutligen, om du märker att vissa växter inte mår bra eller om du märker att de är angripna av insekter, bör du använda riktade ekologiska produkter för att begränsa eventuell spridning.

Aromatiska växter och skugga är två element som tillsammans kan bilda en framgångsrik förening. Genom att följa dessa tips kommer du att kunna odla aromatiska växter i skuggan framgångsrikt. Du kan sedan njuta av läckra örter och aromer i din trädgård!

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Visuellt test: hitta hästen som är gömd i denna bild!