Visuellt test: Identifiera snabbt den profil som döljs i denna bild.

Image
© Annavirkpanna

Optiska illusioner leker med vår verklighetsuppfattning i vardagen. De visar oss att våra ögon ibland kan vilseleda oss.

Dessa fascinerande fenomen uppstår när hjärnan tolkar visuella signaler på oväntade sätt.

I vår vardag kan de påverka våra val och reaktioner. Till exempel kan den strategiska placeringen av speglar i butiker ge en illusion av ett större utrymme.

Med en bättre förståelse för dessa fenomen är vi väl rustade att tolka vår omgivning på rätt sätt. Så här är ett visuellt test som hjälper dig att förbättra din observationsförmåga. Kom ihåg att verkligheten ibland kan vara mer formbar än den verkar.

Hur går utmaningen till?

I det här visuella testet ska du hitta en profil som är noggrant gömd i en bild.

Bilden visar journalister. Miljön är en intervju i snön.

© Annavirkpanna

Kan du ta reda på var denna berömda profil är gömd?

Några tips

För att ge dig en uppfattning om var profilen kan finnas, kom ihåg att optiska illusioner ofta smälter in i sin omgivning. Titta noga på varje hörn och varje detalj. När du har gjort detta kommer du att kunna hitta profilen lättare.

Det är möjligt att profilen du letar efter är dold i konturerna av träd, buskar eller till och med väggen. Koncentrera dig på områden där formerna kan smälta in på ett subtilt sätt. Ibland kan det vara bra att byta perspektiv genom att titta på bilden på ett annat sätt för att upptäcka den dolda profilen.

Om du däremot fortfarande inte kan hitta den lilla profilen efter att ha vänt och vridit på bilden bör du först be en vän om hjälp innan du läser lösningen.

LÄS  Observationsspel: Hitta de 4 subtila skillnaderna på mindre än 20 sekunder och bevisa din exceptionella synskärpa direkt!

Du kan också helt enkelt klicka på bilden för att visa svaret.

Lösningen

Utan vidare, här är lösningen. Faktum är att profilen är noggrant ritad mellan kameran och skåpbilen.

© Annavirkpanna

Nu när du har lagt märke till det kan du inte ta ögonen från det ansiktet, eller hur?

Det här var ett svårt pussel att lösa, eftersom profilen har dolts noggrant och det inte är ett ansikte som har placerats där med flit. I själva verket är profilen resultatet av den oväntade kombinationen av grindstugan och trädet.

Endast erfarna ögon kan se det vid första anblicken.

Så oroa dig inte om du missade det.

Tyckte du om den här utmaningen? Vi har många fler för dig. Förbättra din observationsförmåga och träna din hjärna genom att göra visuella tester varje dag.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Visuellt test: Identifiera snabbt den profil som döljs i denna bild.