Visuellt test: Titta noga och hitta det hemliga djuret i denna bild

Image
© Annavirkpanna

Hjärnövningar, långt ifrån tråkiga, stimulerar perception, minne och resonemang. De ger oss förmågan att snabbt hitta lösningar på problem.

Dessa lekfulla aktiviteter är inte bara underhållande, de erbjuder också trevliga sätt att lindra vardagsstress och koppla av.

Klassiska spel som domino, schack, dam och kort, som länge lovordats av äldre för sina fördelar, stimulerar sinnet samtidigt som de ger nöje.

Visuella tester är desto mer användbara. Det här är extremt svårt, men det kommer att hjälpa dig att finslipa din observationsförmåga. Kan du lösa detta visuella pussel?

Hur fungerar utmaningen?

Detta test går ut på att leta efter ett djur som är dolt i en bild.

Bilden i fråga visar sälar på isen som firar. Runt dem kan du se ballonger och hattar.

Och ändå…

Bakom skenet gömmer sig ett annat djur i den här bilden. Och vad är det för djur? Det är upp till dig att ta reda på det.

© Annavirkpanna

Var uppmärksam på varje detalj, varje skugga, varje fläck för att identifiera odjuret.

Några användbara tips

Titta noga på konturerna i bilden. Ibland kan djurets silhuett antydas av element som buskar, skuggor eller andra landskapselement.

Om möjligt, förstora bilden eller gå närmare för att undersöka detaljerna på djupet.

Undersök utrymmena mellan de viktigaste objekten, eftersom djuret kan vara placerat i dessa områden.

Var kreativ i ditt tillvägagångssätt. Former som tolkas på olika sätt avslöjar ofta en oväntad bild.

Stressa inte. Ta dig tid att observera varje område i bilden. Tänk på den övergripande miljön. Det dolda djuret kan vara kopplat till målningens sammanhang. Om du kör fast kan du be andra personer att hjälpa dig.

Svaret på gåtan

Har du löst den här gåtan? Om inte, här är lösningen.

Det andra djuret att leta efter är en björn. Den smälter in i bakgrunden nära sälarna, precis bakom dem. Visst är det spännande? Faktum är att om du har tittat noga på bilden har du lagt märke till hans huvud. Det är den enda identifierbara delen av dess kropp.

© Annavirkpanna

Grattis till alla som lyckades! Denna optiska illusion finns med på listan över de svåraste, men ni lyckades i alla fall! Det förtjänar ett stort grattis!

För de av er som missade, oroa dig inte! Du kanske missade den här gången, men din hjärna är annorlunda nu. Öva ännu mer med andra visuella tester för att skärpa ditt sinne för detaljer och bli en expert på observation.

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Nyheter
  • Visuellt test: Titta noga och hitta det hemliga djuret i denna bild