Personlighetstest: vad du ser avgör om du är altruistisk eller självisk

Image
© Annavirkpanna

Personlighetstester försöker ofta identifiera våra karakteristiska drag med hjälp av olika metoder.

Ett särskilt test påstår sig avslöja vår benägenhet till altruism eller själviskhet baserat på uppfattningen av bilder. Detta psykologiska tillvägagångssätt väcker nyfikenhet och skepticism och väcker frågor om giltigheten i dessa visuella diagnoser.

© Annavirkpanna

Upptäck din altruistiska natur genom ett löv

Om ditt öga först fängslades av bilden av ett löv, kan det avslöja djupt altruistiska personlighetsdrag.

Bladet, en symbol för tillväxt och förnyelse, förknippas ofta med dem som sätter andras behov före sina egna.

Du kanske är någon som finner enorm tillfredsställelse i handlingen att ge och hämtar energi från glädjen hos dem omkring dig.

Din förmåga att bry dig djupt om andra och agera därefter gör dig till en pelare i ditt samhälle, som ger stöd och tröst där det behövs.

Är du självisk? En match kan avslöja sanningen

När matchningen är det första föremålet dina ögon ser, kan det tyda på en tendens till en mer självcentrerad, kanske självisk, personlighet.

En match framkallar idén om initiering och kontroll, vilket tyder på att du gör en poäng med att styra ditt eget öde utan att vänta på hjälp utifrån.

Detta är inte nödvändigtvis negativt; det kan innebära att du är självständig och självständig.

Se dock till att denna autonomi inte förvandlas till okänslighet för andras behov. Att hitta en balans mellan att ta hand om sig själv och att dela med andra kan leda till ett mer tillfredsställande liv.

Visste du ?

René de Saussure var en schweizisk matematiker och lingvist, född 17 september 1868 i Genève och död 2 december 1943 i Bern.

LÄS  Personlighetstest: Upptäck din grad av flexibilitet - Är du lättpåverkad eller orubblig? Gör testet!

Bror till den berömde lingvisten Ferdinand de Saussure, René var främst känd för sitt bidrag till utvecklingen av esperanto, ett språk som konstruerats för att underlätta internationell kommunikation.

En höjdpunkt i hans karriär är hans arbete med teorin om Esperantidos, som är konstruerade språk som härrör från esperanto. Han var en stark försvarare av esperanto och föreslog förbättringar av språket för att göra det mer regelbundet och systematiskt.

Han utvecklade särskilt idén om Esperanto II, med syntaktiska och lexikala modifikationer för bättre logik och större enkelhet.

René de Saussure skrev också flera verk om esperanto, däribland La Plena Sintakso de Esperanto (Esperantos fullständiga syntax) där han analyserar esperantos grammatiska struktur på djupet. Hans arbete har haft en betydande inverkan på diskussioner kring planspråk och dess utveckling under hela 1900-talet.

Och där har du det, domen är inne! Vi hoppas att du hade lika roligt att upptäcka din altruistiska eller själviska sida som jag hade när jag följde med dig.

Glöm inte att imorgon väntar ett nytt introspektivt äventyr på vår sida. Så dela detta roliga lilla ögonblick med dina vänner och se vad de ser!

Kom ihåg att det är för skojs skull, utan något krångel eller vetenskapliga etiketter. Vi ses imorgon för fler upptäckter om dig själv!

Du kanske också är intresserad av

Dela med dig av detta:
  • Hem
  • Psykologi
  • Personlighetstest: vad du ser avgör om du är altruistisk eller självisk