Cotton Flowers

English at end of post.

Jag har provat ett (för mig) nytt garn, nämligen Cotton Flowers. Det är ett underbart blandgarn som är otvinnat. Finns både som 3- och 4- trådigt och i flera olika längder. Det jag har virkat i är 4- trådigt och ”kakan” var på 1000 meter. Färgnummer på mitt är 284. Jag använde virknål 4 mm till sjalen, det är den storleken som är rekommenderad till garnet.

img_3602
Det underbara garner Cotton Flowers

Eftersom garnet växlar i färg genom hela så ville jag hitta ett mönster där hela kakan gick åt så man verkligen fick se hela skiftningen. Jag hittade ett engelskt gratismönster på en sjal som heter Erigeneia. Du hittar det på Ravelry här (måste vara medlem men det är gratis).

Jag har frågat tjejen som skapade mönstret om jag fick lov att översätta det till svenska och nu har jag fått till svar att hon blir jätteglad om jag vill göra det. Så inom en snar framtid (hoppas jag) kommer ni som inte förstår de engelska termerna att kunna virka er en egen Erigeneiasjal.

Jag följde mönstret men upprepade mönsterrapporten en extra gång. För att garnet säkert skulle räcka till den vackra kanten så fick jag ta bort 3 rader från sista rapporten. Jag fick 3 meter garn över så det blev bra uträknat av mig 😉 (eller en bra chansning :P).

Sjalen är underbart mjuk och skön att ha på sig, den har redan blivit en favorit här hemma. Jag kommer absolut köpa mer Cotton Flowers i andra färgställningar att virka i.

❤ Anna

ENGLISH BELOW

I have tried a (for me) new yarn, Cotton Flowers. It’s a wonderful mixed yarn, that’s awailable in many different lenghts. The one I used was 4-ply, 1000 m, colour 284. I used the recommended hooksize: 4 mm.

I  wanted to find a pattern that really shows the whole skein and all the beautiful gradings and I knew I wanted to crochet a shawl. On Ravelry I found a free pattern called Erigeneia

It’s such a beautiful pattern and I think it really shows the beauty of the yarn <3. I love Cotton Flowers and will definately buy some more for new projects.

❤ Anna

En reaktion till “Cotton Flowers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.