Rabbithole kofta

Uppdaterad 12/4 2017

Jag fick en ide för ett tag sedan att jag ville virka något med både Scheepjes Stardust och Scheepjes Catona men visste inte vad. Då tipsade Karin – Virklust mig om Rabbithole Cardigan. Givetvis var jag tvungen att genast spana in vad det var för något.

Här  hittar ni beskrivningen (engelska) om ni vill ta en titt. Det är inget direkt mönster utan mer en förklaring till hur hon har gjort. Jag insåg (när jag var nästan klar) att jag skulle bli tvungen att riva upp alltihop för den skulle absolut inte passa mig utan snarare 6-åringen här hemma 😛

Så efter lite närmare eftertanke gjorde jag om och såg till att mäta på mig själv under tiden. Så här gjorde jag:

1 tråd Scheepjes Stardust färgnr: 660 (200 g)
1 tråd Scheepjes Catona färgnr: 106 (400 g)
Virknål 5,5

Jag la upp 225 lm och hängde den runt halsen för att se hur långt ner den gick på varje sida, så att koftan blev lagom lång framtill. Eftersom jag la upp en längre lm-kedja så fick jag ju även räkna om hur många stolpgrupper jag skulle göra innan jag vek av för halsen. Så jag gjorde 22 stolpgrupper istället för 21.

Mellan hörnen har jag 8 stolpgrupper, som ni kan se på bilden nedanför.

IMG_8104.JPG

Man virkar alltså nerifrån ena sidan, upp runt halsen och sen ner på andra sidan. Så lm-kedjan hamnar närmast halsen. Detta innebär att man gör lite på bakstycket samtidigt som man gör framstyckena.

IMG_7917

Framsidan gjorde jag 15 varv på, när jag hängde den på mig så kom axelbiten en liten bit utanför mina axlar. När man har gjort så många varv man vill/behöver på framsidan så är det dags att klippa av tråden, så att man sen kan fortsätta virka på bara bakstycket.

Jag gjorde mitt bakstycke 1 cm längre än framstycket för jag tycker det är fint.

Ärmarna har jag bara gjort 7 varv på för jag ville ha en kortärmad kofta, plus att jag var inte helt säker på hur långt garnet skulle räcka.

IMG_8105 IMG_8106

Nu har jag lite kvar på mina nystan så jag ska försöka göra en liten krage med så småningom 😀

För övrigt har jag följt Carmens beskrivning och jag är väldigt nöjd med min kofta!! Den är mjuk och skön att gosa in sig i. Även om Stardust är glittrigt så upplever inte jag att det kliar mot huden men är man väldigt känslig kan man ju ha en tunn tröja under 😉

IMG_8057

All kärlek ❤ Anna

2 reaktioner till “Rabbithole kofta

    1. De långa bitarna är framstycket. Man virkar från ena framstyckets nederkant upp runt nacken och ner på andra sidan på framstycket. Hoppas du har en härlig dag!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.