Mare Venti shawl / sjal

Det har varit mycket testvirkning åt olika personer här hos mig de senaste veckorna. Först ut att visas upp är underbara Marie – byMimzans nya sjaldesign. Sjalen har fått det härliga namnet Mare Venti!

I have done a lot of patterntesting the last couple of weeks. First out to be shown is my sweet friend Marie – byMimzans new shawldesign. She gave it the beautiful name Mare Venti!

star.pngLäs Maries blogginlägg om sjalen / Read Maries blogpost about the shawl
star.pngKöp mönstret i Maries Ravelry-shop / Buy the pattern at Maries Ravelry-shop

Jag använde Scheepjes Whirlette i färgen 852 – Frosted. En fantastisk mjuk grå färg som är lätt att använda till höstens olika tjocktröjor och jackor. Det gick åt två nystan med virknål 4,5 mm. Istället för fyra tassels  valde jag att sätta fransar längs båda kortsidorna. Whirl/Whirlette är ett lagom tunt garn att använda när man vill ha en sjal att svepa om sig en sommarkväll eller att använda när hösten börjar göra sig påmind. Behöver jag säga att jag älskar min Mare Venti sjal 😉

I have used Scheepjes Whirlette in the color 852 – Frosted. It’s a fantastic soft grey color that is easy to combine with different autumn jackets and sweaters. With a 4,5 mm hook I used 2 skeins of Whirlette. Instead of doing 4 tassels I added fringes on the short sides of the shawl. Whirl/Whirlette is a perfect yarn to use for summer-evening shawls and these days when you can feel the autumn in the air. Do I need to tell you that I love my Mare Venti shawl 😉

❤ Anna

2 reaktioner till “Mare Venti shawl / sjal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.