Aziza Mandala CAL

English below

Azizas resa började i höstas någon gång, jag behövde en ny duk/mandala till mitt runda soffbord så jag satte mig med garn och virknål och började virka. Efterhand som hon växte fram så föddes även tanken på att göra en ny CAL men jag var inte säker på att hon skulle passa som det.

Jag fortsatte virka, ganska snart var hon tillräckligt stor för mitt bord men det var ju så himla kul så jag fortsatte för att se hur stor hon ville bli. Här bestämde jag även mig för att hon skulle få bli en CAL. Jag hade bollat tanken med mina unerbara vänner Marie/byMimzan och Karin/Virklust och de tyckte det var en bra ide att göra en CAL utav Azizan. Utan deras support och stöd vet jag inte vad jag hade gjort!

Då kom jag till nästa steg i processen, nämligen att virka hela mönstret en gång till i andra färger. Denna gången skrev jag ner hela mönstret, första omgången så blir det mest anteckningar. Här var det även dags för min trogna testare Karin/Virklust att virka efter mönstret.

När Karin var klar med provvirkningen var det dags att bestämma hur många delar som var lagom att dela in CALen i, hur ofta ska delarna släppas och när passar det att börja? Jag valde att dela in Aziza Mandala CALen i 8 delar, med släpp en gång i veckan. För att översättarna skulle hinna med så satte jag starten mer än en månad framåt, den 22 Maj.

Eftersom varven blir längre och längre ju större mandalan blir så har jag valt att lägga färre varv i de senare delarna. Jag misstänker att ni har annat att göra än att sitta och virka på min CAL hela tiden 😉

All information som rör Azizan hittar du på CALens egna sida HÄR, det är även där länkar till delarna kommer läggas upp.

Välkommen med på resan ❤

#annavirkpanna #azizamandalacal


Gillar du min design blir jag glad om du bjuder på en kopp kaffe  ❤

❤ If you like to support my work as a crochet designer, please buy me a cup of coffee 

Buy me a coffee

My journey with Aziza began during the fall of 2018. I needed a new mandala for my round sofatable, so I picked out some nice colors and began crocheting. As the mandala grew, the idea of making it into a CAL slowly started to form in my head. I wasn’t sure she would make a good CAL though.

I continued to crochet and pretty soon she was big enough for my table, but I had so much fun that I just kept going. It’s always exciting to see where the hook and yarn takes me. Here I decided that she deserved to become a CAL. My sweet friends Marie/byMimzan and Karin/Virklust pushed me to believe that she would be a lovely CAL, I don’t know what I would have done without their inputs and support.

The next step in the process was to crochet the whole ”pattern” again in different colors. This time I wrote the pattern as you see it, the first time it was mostly notes. And now it was time for my trusted tester Karin/Virklust to try the pattern.

When Karin was finished testing Aziza, it was time to decide the number of parts
in the CAL, how often do I release the parts and when is a good time to start the CAL? I decided to have the CAL in 8 parts, with parts released once a week. Since I wanted my sweet translators to have some time for the translating I decided to put the start more then one month away, May 22.

Because of the bigger and bigger rows I have chosen to make the later parts a bit smaller. I suspect you have some other things to do than just crochet on my Aziza the coming weeks 😉

All information regarding Aziza can be found on the
CALs own page HERE, I will also post the links to the parts there.

I hope you want to join me on this journey!
❤ Anna


#annavirkpanna #azizamandalacal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.